دان سبز

معرفی انواع دانه های قهوه از نظر نژاد

اگر نمی دانید باید بگویم که دانه های قهوه انواع مختلفی دارد که دارای طعم و مزه ی متفاوتی نیز هستند و هر کس با توجه به سلیقه خودش می تواند یکی از این قهوه ها رو انتخاب کند و از نوشیدنش لذت ببرد. در ادامه چند نوع مختلف دانه ی قهوه را برای شما آورده ایم و مشخصاتش رو براتون توضیح می دهیم. با خانه قهوه همراه باشید.

امروزه با ورود موج سوم قهوه به بازار و صنعت جدید قهوه نوع دانه های قهوه اهمیت بیشتری پیدا کرده و هر کمپانی با توجه به اصول خاص خود از آن ها به طور درصدی در محصولات خود استفاده می کنند. دانه های قهوه فقط عربیکا یا روبوستا نیستند ، انواع دیگری نیز دارند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

انواع دانه های قهوه

آشنایی با انواع مختلف دان قهوه

انواع مختلفی دانه قهوه در جهان وجود دارد ولی اکثر دانه های تولید و استفاده شده را می توان به دو گروه اصلی عربیکا ( Arabica ) و روبوستا ( Robusta ) تقسیم بندی کرد. اما دو نوع کمتر رایج دیگر نیز هستند به نام ها لیبریکا ( Liberica ) و اکسلسا ( Excelsa ) ، لبیریکا که به ندرت یافت می شود ، به طور انحصاری در کشور فیلیپین کشت و تولید می شود. . اکسلسا نیز از جنس دانه ی لیبریکا می باشد حدود 7 درصد مصرف جهان را به خودش اختصاص می دهد.

انواع اصلی دانه های قهوه

  • عربیکا ( Arabica )
  • روبوستا ( Robusta )
  • لیبریکا ( Liberica ) و اکسلسا ( Excelsa )

دان قهوه عربیکا

دان قهوه عربیکا

دان قهوه عربیکا اکثر قهوه های تولید شده و در حال فروش جهان را به خود اختصاص می دهد و حدود 60 درصد نوشیدنی های مبتنی بر قهوه ی جهان را نیز به خود اختصاص می دهد و نسبت به دیگر دان های قهوه از کیفیت بالاتری برخوردار می باشد و بیشتر در آمریکای لاتین کشت می شود.

همچنین بخوانید ...  راهنمای خرید دان سبز قهوه

دان قهوه روبوستا

دان قهوه روبوستا

دان قهوه روبوستا نیز دارای دانه ی قوی تر و تلخ تر می باشد و بیشتر برای اسپرسو استفاده می شود ، کسانی که قهوه ی تلخ ، قوی تر و تلخ را ترجیح می دهند بسیار مناسب است ، همچنین دارای کافئین دوبرابر نسبت به قهوه ی عربیکا می باشد.

در ادامه مقاله توضیحات بیشتری از این دانه های قهوه در اختیارتان قرار می دهم ، در ادامه با خانه قهوه همراه باشید.

آشنایی با گونه های مختلف دانه های قهوه

قهوه عربیکا

دانه قهوه عربیکا ، محبوبیت بیشتری نسبت به دیگر قهوه ها در میان طرفداران قهوه دارد و میزان تولید این قهوه نیز حدود 60 تا 75 درصد تولیدات قهوه را به خود اختصاص می دهد ، و به علت اینکه بیشتر در ارتفاعات کشت می شود و به آب زیادی نیز احتیاج دارد به گونه ی کوهی شهرت دارد.

کشت این محصول بسیار به محیط بستگی دارد و جزو گونه های ضعیف قهوه تلقی می شود به این صورت که کشت در محیط و شرایط نامناسب ، تاثیر منفی بر محصول خواهد داشت. همچنین نسبت به افت ها نیز آسیب پذیر تر خواهند بود.

در حالی که بدیهی است که دانه های قهوه ی عربیکا مناطق مختلف با یکدیگر متفاوت خواهند بود اما معمولا روشن تر از دیگر دانه های قهوه می باشند ، همچنین ، معمولا دارای طعم و عطر های جذاب تری هستند ، به همین دلیل طرفداران بیشتری نیز دارند.

قهوه روبوستا

در درجه ی بعدی محبوبیت بین دانه های قهوه ، قهوه روبوستا است که شهرت خود را به خاطر سرسختی گیاه و مقدار زیاد کافئین به دست اورده است.

در حالی که روبوستا در آب و هوای گرم با بارندگی های فراوان بهتر تولید می شود ، اما دانه ی Robusta به دلیل داشتن سرسختی بیشتر ، در طیف وسیع تری از آب و هوا ها و ارتفاعات محصول می دهد. همچنین ، این دان ها در مقابل آفت ها نیز مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند و به راحتی آفتزده نمی شوند.

همچنین بخوانید ...  قهوه سبز و تاثیر آن بر لاغری

استحکام بیشتر با کیفیت بالاتر و تمایل به اسیدیته ی پایین این قهوه را در مقابل چیز هایی مثل خامه و شکر کم تر مقاوم می کند و برای دم کردن قهوه ای مانند ، قهوه ی ویتنامی عالی می سازد. و مقدار دو برابر کافئین را نسبت به دیگر قهوه ها برای فرد تامین می نماید.

دانه های قهوه لیبریکا ( Liberica ) و اکسلسا ( Excelsa )

دانه های قهوه

اکسلسا Excelsa در واقع یک نوع فرعی از قهوه ی Liberica است. با این حال ، این دو نوع ویژگی های بسیار متفاوتی دارند ، بنابراین بسیاری از مردم آن ها را دو نوع قهوه ی کاملاً متفاوت می دانند.

در دهه 1890 میلادی ، دانه های قهوه ی لبیریکا به اوج محبوبیت خود رسید و فیلیپین جزو اولین کشور هایی بود که تولید جدی این محصول را آغاز کرد و خود را به یک تولید کننده جدی قهوه در سراسر جهان تبدیل کرد.

این قهوه دارای طعمی خاص و عطری مشابه چوب می باشد که خود را از دیگر قهوه ها متمایز می کند و به دو صورت لایت ( سبک ) و دارک رست می شود و طعم های جذابی نیز برای دوست داران قهوه ایجاد می نماید.

منبع :

روستی کافه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن