راهنمای خرید دان سبز قهوه
انتخاب دانه سبز قهوه برای تهیه قهوه عالی تاثیر بسیار زیادی داره ، زمانی که بتوانید دان سبز خوبی تهیه کنید مطمئنا با رست آلی و آسیاب درست می توانید بهترین قهوه را داشته باشید.
یکی از مهم ترین فاکتور های تهیه قهوه خوب ، استفاده از دان سبز با کیفیته . کیفیت دان سبز تهیه شده خیلی رو مزه و طعم قهوه تاثیر داره ، برای همین اگه یه برند معروف کافی شاپ تو شهرتون هستید و می خواین با کیفیت ترین قهوه رو دست مشتری بدین باید نکات مهم تهیه دان سبز قهوه رو بخونید.
دان سبز قهوه با کیفیت را چگونه انتخاب کنیم ؟
در این مطلب ابتدا بهترین کشور ها و مناطق تولید کننده قهوه رو توضیح دادیم و راهنمای کاملی از روش خرید دان سبز قهوه در ایران رو توضیح دادیم که می تونه بهتون در انتخاب دان سبز مناسب کمک کنه. بعد از خوندن مطلب هم دوست داریم نظرتون رو در مورد مقاله بگین و اگه تجربه ای از خرید دان سبز در ایران دارید هم خوش حال میشیم با ما درمیون بزارید.
منطقه مورد نظر رو انتخاب
برای اینکه دان سبز با کیفیتی تهیه کنید ابتدا باید دان سبز های مناطق مختلف رو بشناسین و آشنایی از ویژگی های اون داشته باشید ، اما پیشنهاد ما برای رست لایت تا مدیوم دان سبز مناطق آمریکای مرکزی و جنوبی است. رست لایت و مدیوم طعم های متنوع ، پیچیده و شگفت انگیزی رو بهتون میده. دان سبز این منطقه به طعم گلی و مرکبات شهرت دارن پس اگه می خواید دان سبزتون تلخی کمتری داشته باشه می تونید دان سبز این مناطق رو خریداری کنید. در زیر کشور های برتر تولید کننده قهوه در منطقه آمریکای مرکزی و جنوبی رو معرفی کردیم
قهوه آمریکای مرکزی و جنوبی
- مکزیک : دان سبز قهوه های این منطقه ارگانیک هستند و دارای طعم لایت آجیلی و شکلاتی می باشند.
- کاستاریکا: دانه های سبز کاستاریکا برای رست سنگین با طعم آجیل و مرکبات مناسبند.
- برزیل: قهوه های برزیل اغلب شیرین و خوش طعم هستند با طعم شکلات و آجیلی.
قهوه های شرق افریقا به دلیل آب و هوای خشک ، طعمی متمایز و خاص دارند ، در این منطقه قهوه ها را در آفتاب به روشی سنتی خشک می کنند که باعث میشه قهوه شیرین تر و سنگین تری از نظر طعمی بدست بیاد قهوه های شرق آفریقا به قهوه هایی با طعم پیچیده و منحصر به فرد شناخته شده اند. از کشور های این منطقه کنیا و اتیوپی رو میشه نام برد.
قهوه شرق آفریقا
- کنیا: دان سبز کنیا بیشتر طعم هایی مثل توت سیاه و مرکبات دارند.
- اتیوپی: هر منطقه تولید کننده قهوه در اتیوپی دان سبزی با طعم مشخص تولید می کنه. از طعم های میوه ای و شیرین گرفته تا طعم های آجیلی و تند.
اگه علاقه مند به قهوه های رست شده با طعم خاکی هستید میتونید از دانه های کشت شده در اندونزی خرید کنید. بسیاری از تولیدکنندگان قهوه در اندونزی دان سبز را روی پرچینی از خاک رس خشک می کنند که باعث میشه قهوه طعم خاکی به خودش بگیره. اگه از طعم قارچ و خاکی لذت میبرید قهوه اندونزی انتخاب مناسبی برای شماست.
دان سبز قهوه جزایر کارائیب
دانه های سبز تولید شده در جزایر کارائیب ویژگی های خاص خودشو داره. بسیاری از افراد خبره در زمینه رست و قهوه طرفدار قهوه جامائیکا هستند. هائیتی و پرتوریکو از دیگر کشورهای این منطقه هستند.
- هائیتی: قهوه هائیتی بخاطر مزه بسیار شیرینش معروف شده
- پرتوریکو: قهوه های رست شده این منطقه شیرین هستند با طعم کارامل و شکلات
از خود فروشنده درمورد دان سبز سوال کنید
اگر بصورت حضوری خرید میکنید از فروشنده در مورد نوع قهوه سوال کنید و اگه خریدتون آنلاین هست حتما به این نکته توجه کنید.
عربیکا یا روبوستا
عربیکا و روبوستا دو نوع اصلی دان قهوه هستند. این دو رشد متفاوتی دارند و در کیفیت و طعم با هم فرق می کنند. دانه های قهوه عربیکا طعم مطلوب تری دارند و نسبت به روبوستا گران تر هستند. در عوض دانه های روبوستا از نظر طعم ضعیف تر هستند اما چون قیمت ارزان تری دارند عده ای از قهوه روبوستا در بلندها (belens) و برای اسپرسو استفاده می کنند.
حتما از فروشنده درباره نحوه فرآوری دانه قهوه سوال کنید. اگه بصورت آنلاین خرید میکنید و داخل سایت اطلاعات فرآوری ذکر نشده حتما با فروشنده تماس بگیرید یا ایمیل بفرستید.
روش های اصلی فرآوری دانه قهوه
- روش خشک یا طبیعی: فرآوری به روش خشک دانه هایی شیرین تر با طعم سنگین و واضح تری تولید می کنه.
- روش مرطوب یا شسته شده: با این روش دانه هایی با طعم صاف (clean) و ملایمی بوجود میاد.
مشخصات دان سبز قهوه
درباره مشخصات دانه قهوه از فروشنده سوال کنید.
چه قهوه ای رو دوست دارید؟ لایت یا سنگین؟ میوه ای یا آجیلی؟ پس باید به دنبال قهوه ای با خصوصیات موردنظرتون باشید. مهم ترین خصوصیات قهوه که باید مدنظر قرار بدید شامل:
- طعم (flavor) : دانه های سبز قهوه با پروفایل طعمی مورد علاقه تونو پیدا کنید. اگه مزه شیرین دوست دارید. دانه هایی با طعم شکلات، بری (berry) و کارامل مناسبند.
- اسیدیته: قهوه ای که اسیدیته بالاتری داره مزه مشخص و شفاف و رفرش تری (refresh) داره .
- بادی(body) : به بافت و سنگینی قهوه رو سطح زبان بادی گفته میشه. در واقع بادی حس دهانی قهوه است و ربطی به چشایی نداره.
- بالانس یا تعادل طعمی: یک قهوه با بادی بالا به قهوه ای میگن که هر یک از طعم ها به طور واضح احساس میشن و با هم تداخلی ندارند. و شما میتونید از همه طعم های موجود در قهوه رست شده به طور مساوی لذت ببرید.
- پیچیدگی طعمی یا Complexity: قهوه هایی با این ویژگی قهوه های چند بعدی اند. این دانه ها طعم های مختلف و ویژگی های مختلفی دارند.
نحوه خرید قهوه
برای خرید آنلاین قهوه ابتدا فروشگاه قهوه رو از نظر قابل اعتماد بودن بسنجید. نظرات سایر مشتریان رو بخونید. اگه چیزی که خریداری کردن با تبلیغات محصول در سایت همخونی نداره فروشگاه دیگری رو انتخاب کنید.
حتما خریدتونو در دو مرحله انجام بدید. مرحله اول مقدار کمی سفارش بدید و رست کنید اگه به نتیجه مطلوب رسیدید میتونید در گام دوم حجم بالاتری خرید کنید.
دانه های سبز خریداری شده رو بلافاصله از کیسه خارج کنید و داخل ظروف در بسته و تمیز نگهداری کنید. ظروف نباید در معرض نورخورشید، دمای بالا و رطوبت باشند. اگر در روش نگهداری دان سبز دقت کنید طعم دانه ها تا یکسال تغییر نمی کنند و ماندگاری بالایی دارند.
منبع ویکی هو