بسته بندی قهوه و روش های حمل و نقل دان قهوه
بسته بندی قهوه یکی از مهم ترین نکات در تازه نگه داشتن و جلوگیری از عوض شدن طعم قهوه می باشد.
پس از جمع آوری دان سبز قهوه، به مرحله ی نگهداری قهوه و سپس بسته بندی و حمل قهوه می رسیم.
نحوه بسته بندی قهوه برای حمل و نقل صحیح
به این صورت که کیسه های دان سبز قهوه به کارخانه ها ارسال میشن و در اونجا قهوه رست میشه و پس از بسته بندی نهایی قهوه های رست شده به فروشگاه ها ارسال میشن و از اونجا به دست کافه ها می رسن.
اهمیت بسته بندی قهوه در انبارها
اگرچه ما فکر می کنیم کیفیت قهوه منحصراً در ویژگی های خاص گونه ها یا روش جمع آوری دانه ها و طبقه بندی شون (sorting) نهفته . اما بسته بندی و حمل کیسه های قهوه به کشورهای دیگه و نحوه عرضه به فروشگاه قهوه ها نیز از اهمیت ویژه ای برخورداره. در حقیقت اگر دانه های قهوه در مرحله ی اولیه به طور صحیح ذخیره یا انبار نشن. رطوبت زیادی جذب می کنند که باعث میشه تاثیر نامطلوبی روی طعم، مزه و کیفیت قهوه بذاره.
رطوبت مناسب برای انبارهای نگهداری قهوه
طبق استانداردها رطوبت اتاق هایی که دانه های قهوه برای استراحت در اون قرار می گیرند. لزوما باید کمتر از 50 درصد باشه.
بسته بندی قهوه و انتقال دان سبز
دانه سبز به کیسه های استاندارد 60 کیلوگرمی ساخته شده از الیاف طبیعی کنفی (jute)و سایسال(sisal) منتقل میشه این الیاف از ورود بیش از حد رطوبت به داخل کیسه جلوگیری می کنند. میزان رطوبت محصول در این مرحله 11 تا 12 درصده.
محافظت در برابر عوامل خارجی مثل رطوبت، گرما و نور خورشید باعث افزایش عمر مفید محصول یا همون تاریخ انقضا ی محصول میشه. بسته بندی مناسب با الیاف گفته شده باعث جلوگیری از اکسیداسیون سریع محصول میشه و به این طریق عمر دانه های قهوه رو افزایش می ده.
برای انواع خاصی از قهوه ها پلاستیک های خاصی هم استفاده میشه که داخل کیسه ها ی کنفی قرار می گیرند. این پلاستیک ها با نوار پلاستیکی بسته می شن یا از نوع زیپ کیپ هستند تا هوای داخل پلاستیک ها قبل از بستن در کیسه خارج بشه.
سایسال چیست؟
یکی از دانستنی های قهوه که از اهمیت زیادی برخوردار است اسم سایسال برگرفته از گیاهی به نام Agave sisalana هست. کیسه های قهوه از فیبرهای این گیاه ساخته می شن. مقاومت کششی بسیار زیاد و سختی زیاد از ویژگی های فیبرهای این گیاهه که اونو برای چنین کابردی مناسب کرده. این گیاه در کشورهایی که تولید کننده قهوه هستند مانند برزیل، اکوادر، کنیا، کلمبیا، السالوادور، هایتی، ماداگاسکار و … کشت می شه.
حمل و نقل دان قهوه به سایر کشورها و عرضه محصول
کیسه های بسته بندی شده درون ظروف تهویه با رطوبت کم قرار می گیرند. و از طریق دریا و یا مسیرهای مختلف به بازار عرضه منتقل می شن. حتی می شه حمل و نقل رو با کانتینر های بزرگ مخصوص حمل که خودشون مجهز به ظرف بزرگ تهویه هستند انجام داد.
مزیت حمل با کانتینر اینه که هزینه ای صرف تهیه و آماده سازی کیسه های قهوه نمی شه. در این روش حجم زیادی از دانه سبز قهوه به طور کاملا اتوماتیک وارد کانتینر و یا از اون خارج می شه. با این کار هزینه های انسانی هم حذف می شه. البته باید در نظر داشت که این شیوه تنها برای تاجران قهوه و کمپانی های بزرگ مناسبه که فضای کافی برای ذخیره دان سبز در اختیار دارند.
حالا که دانه های سبز قهوه به کارخانه های برشته کاری رسیدند. در اینجا فرآیند رست روی دانه ها انجام میشه. و اینبار قهوه رست شده در بسته های کوچکتر قرار می گیره و وارد کافه ها و حتی خونه ها میشه.
ایده بسته بندی قهوه رست شده
در ادامه چند تصویر از طرح های مختلف برای بسته بندی قهوه رست شده می بینید.
بسته بندی قهوه
نکاتی برای طراحی بسته بندی قهوه
اگه به کار رست قهوه مشغول هستید هرگز بسته بندی قهوه های رست شده رو دست کم نگیرید. بهتره بدونید که یک پک مناسب قهوه داخل فروشگاه معرف برند شماست و باعث ترغیب مشتری به خرید می شه. در ادامه برخی عباراتی که باید روی بسته بندی درج شوند مشاهده می کنید.
- نام قهوه
- خاستگاه قهوه
- مزرعه و تولید کننده قهوه
- واریته قهوه
- ارتفاع رشد قهوه
- روش فرآوری قهوه
- گواهینامه های اخذ شده
- نوت های قهوه
- تاریخ رست قهوه
اهمیت درج تاریخ رست در بسته بندی قهوه
از نظر فیزیکی و ظاهری دانه های قهوه تاریخ انقضا ندارند و در صورتی که به طور صحیح نگهداری بشن می تونن مدتها ماندگاری داشته باشند. با این حال
- شدت طعم قهوه با گذشت زمان کاهش پیدا می کنه.
- برای تهیه یک قهوه خوب، دانه ها باید چند روز استراحت کنند تا ترکیبات عطر و طعم قهوه به درستی استخراج بشه.
- زمان استراحت قهوه پس از رست می تونه بین 4 تا 12 روز باشه. (هرگز بلافاصله پس از رست قهوه رو دم آوری نکنید.)
- دانستن تاریخ رست این امکان رو میده تا ارزیابی درستی از روزهای استراحت قهوه داشته باشید.
همه ی ما قبول داریم که غذاهای تازه طعم و بوی بهتری دارند. این مساله مخصوصا درباره ی میوه ها بیشتر صدق می کنه. میوه ی تازه تر طعم و مزه و بافت بهتری داره. اما در مورد قهوه ی رست شده شرایط کاملا متفاوته.
دو روش برای تعیین تازگی قهوه وجود داره
1. از نظر آروما 2. از نظر co2
عطر یا آرومای قهوه طی فرآیند رست و در واکنش Maillard بوجود میاد.و پس از رست قهوه شدت آروما شروع به کم شدن می کنه.
اتفاق دیگه ای که طی عمل رست میفته اینه که. دی اکسید کربن موجود در دانه ها پس از رست کم کم از دانه ها خارج می شه. به این فرآیند “degassing” گفته میشه که در دم آوری قهوه بسیار حائز اهمیته. هنگام دم آوری فرآیند گاز زدایی ” degassing ” مانع نفوذ آب به داخل ذرات میشه. که باعث میشه طعم کمتری از قهوه استخراج بشه
بنابراین، درسته که میزان آروما در لحظات اولیه پس از رست در بالاترین سطح وجود داره . اما با وجود دی اکسید کربن زیادی که قهوه تازه رست داره. دم آوری قهوه در این زمان توصیه نمیشه.
منبع :
خط تولید بسته بندی قهوه , دستگاه بسته بندی قهوه , پاکت بسته بندی قهوه , طرح توجیهی تولید و بسته بندی قهوه , دستگاه بسته بندی قهوه فوری , کارخانه بسته بندی قهوه , بسته بندی پودر قهوه , خط بسته بندی قهوه فوری , بسته بندی قهوه در منزل , دستگاه بسته بندی قهوه , پاکت بسته قهوه , خط تولید بسته بندی قهوه , قیمت دستگاه بسته بندی قهوه , دستگاه بسته بندی قهوه تک نفره , قهوه بسته بندی تک نفره , بستهبندی قهوه فوری