دانستنی های قهوه

قهوه روبوستا چیست

قهوه روبوستا نوعی دان قهوه است که از گیاه Coffea Canephora بدست می آید ، به همین دلیل به نام علمی Canephora نیز شهرت دارد. و سالانه حدود 25 درصد تولیدات قهوه جهان را به خود اختصاص می دهد.

کشور ویتنام بیشترین مزارع قهوه روبوستای جهان را به خود اختصاص می دهد و از نظر مرقوبیت قهوه نیز جزو بهترین کشور های تولید کننده قهوه روبوستا قلمداد می شود.

تاریخجه قهوه روبوستا

قهوه روبوستا

اولین بار قهوه روبوستا در قرن 18 میلادی در کشور کنگو توسط بلژیگی ها کشف شد. و با نام Coffea canephora نام گذاری شد ، با این حال این درخت جزو درختان بومی جنگل های استوایی نزدیک دریاچه ویکتوریا در کشور اوگاندا نیز به شمار می رود.

این نوع قهوه حدود یک سال بعد برای اولین بار وارد آسیا شد و در کشور هایی که قهوه عربیکا کشت می کردند پرورش داده شد.

در سال 1869 به علت آفتی که باعث از بین بردن درخت قهوه عربیکا در سریلانکا ، اندونزی و … و مقاوم تر بودن درخت قهوه روبوستا به این نوع آفت ، مزارع قهوه زیر کشت کشور های آسیای جنوب شرقی ، همچون اندونزی ، هند و ویتنام و … را به خود اختصاص داد.

ویژگی های گیاه شناسی قهوه روبوستا

ویژگی های قهوه روبوستا

مانند سایر درختان قهوه ، این نوع قهوه نیز از درخچه های قهوه بدست می آید اما با این تفاوت که این درختچه ها به حدود 10 متر ارتفاع نیز دیده می شود و اندازه بزرگتری نسبت به سایر انوع درخت قهوه خواهد داشت.

به علت طول تنه درخت ، تراکم کاشت این نوع قهوه از نوع عربیکا کمتر می باشد و فاصله درخت کاری باید کمی با فاصله تر صورت پذیرد.

همچنین بخوانید ...  روش خارق‌العاده کاهش وزن با قهوه در مدت کوتاه

Coffea canephora مقاومت بیشتری نسبت به درخت عریکا دارد و سالانه نیاز به 2200 الی 3000 میلیمتر بارندگی دارد و نسبت به کم آبی مقاوم تر است. ارتفاع از سطح دریا در این نوع گیاه بین 0 تا 800 متر می باشد.

درخت روبوستا مقاومت بیشتری به آفت های درختی ، کم آبی و CLR دارند و همچنین هزینه کاشت و نگهداری کم این درخت باعث شده در کشور های جنوب شرقی آسیا تولید خوبی از خود نشان دهد.

با این حال درخت در برابر سرما کمی از خود ضعف نشان می دهد و درجه حرارت مطلوبش بین 18 درجه تا 36 درجه سانتی گراد می باشد.

ویژگی دان قهوه روبوستا

ویژگی دان قهوه روبوستا

عطر و طعم قهوه روبوستا به اندازه قدرت درخت ، قوی نیست ، به این دلیل که مقدار کم تری مواد مغزی به گیلاس قهوه می رسد. که مستقیما روی کیفیت قهوه تاثیر گذار خواهد بود.

این نوع قهوه تقریبا در همه موارد از نوع عربیکا ضعیف تر زیرا داری قند ، اسید های خود و چربی کمتری نسبت به عربیکا می باشد. با این حال به دلیل کافئین بالا و اسید کلروژنیک زیاد دارای طعم تلخ می باشد.

قهوه روبوستا به دلیل کافئین بالایی که دارد یک شات اسپرسو انرژی تمام روز را برای شما فراهم خواهد نمود.

مزایای قهوه روبوستا

  1. کشت آسان
  2. کم چرب
  3. کافئین بالا ( حدود 2.7 درصد در مقابل 1.5 درصد قهوه عربیکا)
  4. هزینه نصف قهوه عربیکا

معایب قهوه روبوستا

  1. طعم خسته کننده
  2. تلخی بالا
  3. کیفیت پایین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن