لاته چیست ؟ طرز تهیه نوشیدنی لاته مدرن با دو روش خاص
اگر نمی دانید لاته چیست و چگونه تهیه می شود با ادامه مقاله سایت خانه قهوه همراه باشید ، در این مقاله ابتدا توضیح می دهیم که لاته په ویژگی هایی دارد و سپس طرز تهیه آن را آموزش می دهیم.
واژهی لاته اصالتا ایتالیایی ست. اما نوشیدنی لاته یک نوشیدنی خوشمزه در سراسر دنیا محسوب میشه. من عاشق لاته مخصوصا تو زمستونم. چون با نوشیدن لاته نه تنها احساس گرما میکنم بلکه کافئین لازم برای شروع روز پر کارو دریافت میکنم. نام “latte” از کلمات ایتالیایی caffè latte گرفته شده که به معنای “قهوه شیر” است. در واقع اگه به هر رستوران یا کافهای در ایتالیا برید و درخواست لاته کنید، به شما یک لیوان شیر داده می شه. در ایتالیا ، شما باید به طور خاص از واژهی caffè latte برای نوشیدنی لاته استفاده کنید.
لاته چیست ؟
نوشیدنی لاته هم مثل بسیاری از نوشیدنیها و غذاها به طور دقیق مشخص نیست که کجایی باشد. اروپاییها بخصوص در کشورهایی مثل ایتالیا ، اسپانیا ، فرانسه ، آلمان و اتریش از قرنها پیش قهوه و شیر (مواد اصلی تشکیل دهنده لاته) رو با هم ترکیب میکردند.
با این حال لاته مدرن که از اسپرسو و شیر تشکیل شده اولین بار توسط آمریکاییها ارائه شد. این لاته در دهه 1980 در سیاتل مرسوم شد و تا دهه 90 در سراسر ایالات متحده گسترش پیدا کرد.
تقریبا همزمان با ورود دستگاههای اسپرسوساز به کافیشاپ های سیاتل، کافههای شمال اروپا مجهز به دستگاه بخار شیر و اسپرسوساز شدند. در همان زمان و به تدریج این نوشیدنی خوشمزه به سراسر نقاط دنیا راه پیدا کرد. تا جایی که در حال حاضر کافه لاته بخش جدانشدنی زندگی روزمرهی ماست.
بهترین لاته
اما سوال اینه که: چه چیزی لاته رو از سایر نوشیدنیهای قهوه متمایز می کنه؟
همه چیز به مواد تشکیل دهنده و روند آماده سازی اون برمیگرده. یک لاته معمولی با شش تا هشت اونس شیر فومگیری شده و یک شات اسپرسو ساخته می شه. لاتههای بزرگتر اغلب با دبل اسپرسو تهیه میشن. لاته، کاپوچینو و کارامل ماکیاتو تقریبا شبیه هم هستند اما تفاوتهایی دارند.
- لاته نسبت به کاپوچینو فوم شیر کمتر و شیر جوشیده شده بیشتری داره.
- ماکیاتو شیر جوشیده شده نداره و فقط از فوم شیر و اسپرسو تشکیل شده.
البته برای ایس لاته فقط شیر سرد و اسپرسو و یخ استفاده میشه. برای یکدست شدن میتونید یخ رو مخلوط (blend) کنید. میتونید از شکر برای افزایش طعم استفاده کنید.
همه چیز بستگی به اسپرسو داره
همونطور که اشاره کردیم سال هاست که مردم با ترکیب شیر و قهوه لاته مینوشن اما چیزی که یک لاتهی مدرن رو خاص و متمایز میکنه قطعا یک اسپرسو خوب هست. اسپرسو یک نوشیدنی کافئیندار غلیظه که با روش دمآوری تحت فشار قهوه تهیه میشه.
آرت روی لاته فراموش نشه
نوشیدنی لاته در دو دهه اخیر محبوبیت گستردهای پیدا کرده اما هنر لاته آرت نسبتا نوظهوره.
همهی ما طرح های گل، پرنده و حتی چهره رو بر روی لاتهها دیدیم. اما تا حالا به این موضوع فکر کردید که چطور این طراحیها انجام میشه؟
این طراحی ها با شیر بخار داده شده و فومگیری شده انجام میشه. ابتدا اسپرسو و سپس شیر به فنجان اضافه میشه. در عرض چند ثانیه، شیر سفید به بالا میرسه، و شیر باقی مونده رو می تونید به عنوان یک الگو یا طرح روی فنجون بریزید، انگار که روی یک بوم نقاشی میکنید.
چطور بدون دستگاه اسپرسو لاته درست کنیم؟
همهی ما عاشق آیس کافی در فصل تابستان هستیم. اما تو فصل پاییز و زمستون فقط لاته میچسبه. نشستن تو هوای سرد و نوشیدن لاته یا کاپوچینوی داغ خیلی لذت بخشه. اما برای نوشیدن یک لاتهی داغ لازم نیست حتما به کافیشاپ برید. حتی بدون داشتن دستگاه اسپرسو میتونید تو خونه لاته تهیه کنید.
مواد لازم
- اسپرسو (اگه ماشین اسپرسو ندارید میتونید با دستگاه ائروپرس اسپرسو تهیه کنید) به مطالب قبلی مراجعه کنید. تهیه قهوه با ائروپرس
- شیر 2% یا بدون چربی
- پودر کاکائو برای تزیین
- فنجان قهوهی کم عمق
- ظرف دردار
- قاشق
1.تهیه اسپرسو: با توجه به مطالبی که قبلا ارائه شده با 1/3 فنجان اسپرسو شروع میکنیم.
2. فوم گیری شیر: شیر رو داخل یک ظرف دردار مثل ظرف مربا بریزید. نباید بیشتر از نصف ظرف پر بشه. حالا در ظرف رو محکم ببندید و ظرف رو تکان بدید. این کار رو اونقد ادامه بدید تا حجم شیر دوبرابر بشه. این کار 30 تا 60 ثانیه طول میکشه.
3. گرم کردن شیر: درب ظرف رو باز کنید و شیر رو حدود 30 ثانیه داخل ماکروویو قرار بدید.
4. اضافه کردن شیر به اسپرسو: شیر گرم رو به فنجان اسپرسو اضافه کنید. با یک قاشق بزرگ از ورود فوم شیر (کف شیر) به داخل فنجان جلوگیری کنید.
5. اضافه کردن فوم: در نهایت هر مقدار که دوست دارید کف شیر را با قاشق به فنجان اضافه کنید.
6. گارنیش یا تزیین: با پاشیدن پودر کاکائو روی فنجان کار رو به اتمام برسونید.
طعم دهندههای لاته
اگه میخواید نوشیدنی لاته شیرین یا طعمدار داشته باشید قبل از اضافه کردن فوم شیر، مقداری سیروپ (شربت) رو با شیر گرم مخلوط کنید.
موادی که میشه برای طعمدهی به لاته اضافه کرد شامل : عصاره وانیل، عصارهی بادام، انواع سیروپ های شیرین کننده مثل سیروپ کارامل و سیروپ افرا
فرق بین لاته و کاپوچینو چیه؟
لاته به طور معمول از اسپرسو، شیر جوشیده و فوم شیر تشکیل میشه. کاپوچینو بسیار شبیه به لاته است با این تفاوت که نسبت فوم شیر به شیر جوشیده در کاپوچینو بیشتر از لاته است. نوشیدنی کافه لاته بسیار پر استفاده است و در کافی شاپ ها معمولا به اختصار لاته یا لته گفته می شود.
ممنون از شما . واقعا همونی بود که می خواستم،کامل و بدون نقص