نوشیدنی ها

طرز تهیه کارامل ماکیاتو به روش مدرن با لاته و اسپرسو

ماکیاتو یکی از انواع نوشیدنی های قهوه خوش مزه و پر طرفداره که تو همه کافی شاپ ها ارائه میشه ، اگه می خواین خودتون این نوشیدنی خوش مزه رو درست کنید به راحتی می تونید ادامه مقاله رو مطالعه کرده و به صورت گام به گام کارامل ماکیاتو درست کنید و با خانواده از خوردنش لذت ببرید.

کارامل ماکیاتو

قبل از هر چیزی باید اسپرسو ماکیاتو رو بشناسید تا بتوانیم کارامل ماکیاتو که تو ایران با نام ماکیاتو کارامل هم شناخته میشه رو بهتون آموزش بدیم.

اسپرسو ماکیاتو

اسپرسو ماکیاتو یک نوشیدنی ساده است که بدون استفاده از هرگونه سیروپ و شکلات و طعم دهنده تهیه می شود. در واقع این نوشیدنی یک شات اسپرسو + یک لایه فوم شیر است.

اگه عادت به نوشیدن انواع نوشیدنی قهوه و مخصوصا کارامل ماکیاتو (Macchiato Caramel) دارید. و روزانه پول زیادی رو صرف رفتن به کافی‌شاپ می‌کنید وقتشه که خودتون دست به کار بشید و کمی صرفه جویی کنید.

اگه ترکیب قهوه وشیر و طعم و مزه‌ی شیرین رو می‌پسندید نوشیدنی کارامل لاته ماکیاتو رو بهتون پیشنهاد می‌کنم. و اگه عطر و طعم قوی قهوه رو بیشتر دوست دارید بهتره اسپرسو ماکیاتو رو امتحان کنید. در هر صورت بهتره که کمی در هزینه هاتون صرفه‌جویی کنید و نوشیدنی مورد علاقتونو خودتون درست کنید.

مواد لازم برای کارامل لاته ماکیاتو

کارامل لاته ماکیاتو

3/4 فنجان (180 میلی لیتر) شیر
18 تا 21 گرم قهوه آسیاب شده برای اسپرسو
1 اونس (28 گرم) سیروپ وانیل
سیروپ کارامل

همچنین بخوانید ...  آموزش گام به گام طرز تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز

طرز تهیه

سیروپ وانیل رو داخل لیوان بریزید

قبل از اینکار باید لیوان رو با پر و خالی کردن از آب داغ گرم کنید. و سپس 1 اونس سیروپ وانیل رو داخل لیوان بریزید. اگه دوست داریدطعم کارامل بیشتر در نوشیدنی احساس بشه می‌تونید از ترکیب سیروپ کارامل و وانیل استفاده کنید.

شیر را داخل پیچر بریزید

سه چهارم فنجان (حدود 180 میلی لیتر) شیر داخل پیچر فلزی بریزید. اگه دوست دارید کارامل ماکیاتو خیلی شیرین باشه می‌تونید مقداری کارامل هم به شیر قبل از بخار دادن اضافه کنید. در غیر اینصورت شیر با سیروپی که در ابتدا به فنجان اضافه کردید شیرین می‌شه. حتی می‌تونید به‌جای شیر از شیرسویا یا شیربادام هم استفاده کنید. (کاملا سلیقه‌ای هست)

اسپرسو تهیه کنید

با یک پرتافیلتر تمیز شروع کنید. 18 تا 22 گرم قهوه رو داخل پرتافیلتر بریزید. سطح قهوه رو صاف کنید تمپ کنید (حدود 20 تا 30 پوند فشار لازمه.) مرتبا مقدار قهوه رو بین 18 تا 22 گرم تغییر بدید تا به دوز مناسب برسید.

فوم شیر را آماده کنید

همزمان با تهیه‌ی اسپرسو شیر داخل پیچر را با نازل بخار حرارت دهید. دمای شیر باید به 150 تا 160 درجه برسد. برای اینکه به اندازه کافی کف روی شیر ایجاد بشه باید طوری پیچر رو هدایت کنید تا با نازل بخار به آرامی روی سطح شیر ضربه وارد بشه. شیر رو به لیوان حاوی سیروپ وانیل اضافه کنید. ( نازل بخار رو با یک پارچه‌ی مرطوب تمیز کنید. )

اسپرسو را روی شیرداخل لیوان بریزید

دو شات اسپرسو رو مستقیما روی کف شیر بریزید. و با یک قاشق بلند مواد رو هم بزنید.

در پایان با سیروپ کارامل طرح بزنید.

با سیروپ کارامل در قسمت بالای کف شیر به صورت مورب طرحی ایجاد کنید. کارامل لاته ماکیاتو آماده است.

مواد لازم برای اسپرسو ماکیاتو همراه با کارامل

اسپرسو ماکیاتو

18 تا 21 گرم قهوه‌ی آسیاب شده برای اسپرسو
1/2 فنجان (240 میلی لیتر) شیر
1 اونس (29 میلی لیتر) سیروپ کارامل

همچنین بخوانید ...  اسپرسو چیست و چه نوشیدنی هایی میشه با اسپرسو تهیه کرد

شیر را داخل پیچر فلزی بریزید

240 میلی‌لیتر شیر رو داخل یک پیچر فلزی کوچک بریزید. 29 میلی لیتر شربت کارامل رو به شیر اضافه کرده و پیچر رو کنار بذارید. نوع شیری که استفاده می‌کنید به سلیقه خودتون بستگی داره. از هر دو نوع شیر کم پرب و پر چرب می‌شه استفاده کرد. نکته اینجاست که شیر پرچرب حباب های ریز بیشتر و در نتیجه فوم بیشتری می‌ده.

اسپرسو را آماده کنید

18 تا 21 گرم قهوه رو داخل پرتافیلتر بریزید. سطح پرتافیلتر باید صاف و تمپ بشه. 20 تا 30 پوند فشار برای اینکار لازمه.

زمان مناسب برای 2 شات اسپرسو 25 تا 30 ثانیه است. میتونید اسپرسو رو داخل پیچر بریزید و یا داخل فنجانی که می‌خواید کارامل ماکیاتو سرو بشه.

شیر و سیروپ کارامل داخل پیچر را با نازل بخار حرارت بدید

شیر را تا دمای 150 تا 160 درجه حرارت بدید و با ضربه نازل بخار به سطح شیر روی آن حباب ایجاد کنید.

شیر فوم‌گیری شده را به اسپرسو اضافه کنید.

ماکیاتو رو با یک قاشق سرو کنید. و قبل از نوشیدن هم بزنید.

تاریخچه ماکیاتو

در یک دهه اخیر ، بسیاری از کافی شاپ ها با کیفیت کاری متفاوت این نوشیدنی را تهیه می کنند.آن ها اسپرسو را با یک شیر فوم شده ترکیب کرده و ماکیاتو را آماده می کنند. که اغلب به درخواست مشتری انجام می شود ، کسی که نوشیدنی تلخ تر ، متوسط و یا شیرین تری می خواهد. باید باریستا را در جریان قرار دهد تا متناسب با سلیقه خود ماکیاتو خود را داشته باشد.

کارامل ماکیاتو که ابتدا توسط شرکت استار باکس تولید شد تفاوت زیادی با ماکیاتو خالی دارد و طعم بهتری هم دارد. آموزشی که در بالا برایتان آماده کرده بودیم به شیوه استارباکس بود که طرفداران زیادی هم دارد.

منبع ویکی هو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن