خانه قهوه

قهوه موج سوم چیه ؟

قهوه موج سوم

قهوه موج سوم ، این عبارت رو تو کافی شاپ ها جدیدا زیاد می‌شنوین، اما اینکه چه معنی ای داره رو شاید ندونید. این عبارت قهوه موج سوم یه نوع اصطلاحه که جدیدا تو کافی شاپ های ایران هم نفوذ کرده و از این اصطلاح به کرات استفاده می‌شه. و زمانی‌که قهوه موج سوم داشته باشیم باید قهوه موج اول و دوم نیز در کار باشه، وگرنه قهوه موج سوم معنی نداره.

تعریف موج سوم قهوه کار آسونی نیست چون‌که هر منبعی یه جور تعریفش کرده و بعضی ها هم در تعریف باهم متناقض هستند، اما به طور کلی تعرفی که از این اصطلاح می‌شه داشت اینه‌ “موج سوم قهوه پیشرفتی برای مصرف ، لذت بردن و قدردانی از قهوه باکیفیت است.” همانطور که در تعریف مشهوده کیفیت قهوه تو این موج حرف اول رو می‌زنه.

تاریخچه موج‌های قهوه

قهوه موج اول

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم قهوه پیش از موج سوم دارای موج های اول و دوم نیز بوده، حال این موج ها چه بودند و چه تفاوتی با هم دارند را توضیح می دهیم.

موج اول قهوه

موج اول که اواسط قرن بیست آغاز شد، با افزایش قهوه در بازار و همه گیر شدن این نوشیدنی همراه بود و جزو یکی از کالا‌های اساسی اون زمان قرار گرفت و رشد چشمگیری در مصرف قهوه پس از این موج بوجود اومد، اگه بخوایم جور دیگه توضیح بدیم، این موج به کمیت مصرف قهوه می‌پرداخت و روی کیفیت و اصالت قهوه تمرکز نداشت، و فقط تونست مردم رو با این دانه ویژه و نوشیدنی‌های آن آشنا کرده و به خوردن آن ترقیب کنه.

موج دوم قهوه

قهوه موج دوم

این موج درست پس از موج اول به وقوع پیوست، این موج که پرچم‌داران اصلیش قهوه پِت و استارباکس بودن ، با معرفی قهوه عربیکا و نوشیدنی‌های مبتنی بر اسپرسو آغاز شد، که مهم ترین نوشیدنی‌ها ابداع شده در این زمان، لاته ، کاپوچینو و مشکیاتو بودن که باب جدیدی رو تو نوشیدنی‌های قهوه باز کردن. در این موج انواع روش‌های روستری و برشته کاری قهوه نیز پیشرفت داشتند . در این موج می‌شه گفت که قهوه وارد حیطه صنعتی شد و صنعت قهوه شکل گرفت.

قهوه موج سوم : افزایش کیفیت قهوه، القای حس ویژه به مصرف کننده

یکی از مهم‌ترین ویژگی های موج سوم ، تمرکز روی طعم های متعدد قهوه بوده، در این عصر قهوه سینگل اورجینال ( قهوه منفرد = تهیه شده از یک تولید کننده یا مزرعه ) باب شد، سینگل اورجینال ، به طور کلی مشخص می‌کنه قهوه مربوط به چه منطقه، چه ارتفاع و چه مزرعه ای هست و در نهایت چه طعمی را به مصرف کننده خواهد داد.

در این موج همچنین برشته کاری قهوه از رست‌های تیره و دارک به لایت تر تبدیل شدن تا طعم های درخشان تری را به مصرف کنندگان هدیه بدن. و هم چنین کافه ها نیز تمرکز خود روی تهیه قهوه درون فنجان های جداگانه قرار دادن و به همین علت استفاده از دستگاه‌های اوتوماتیک قهوه ساز کاهش یافت. لاته آرت نیز در این موج خود را ثابت کرد و علاوه بر تجربه‌ی کیفیت مناسب حس جدید را با استفاده از زیبایی به مصرف کنندگان هدیه داد.

موج سوم قهوه

موج سوم قهوه به طور کلی خود را از موج‌های اول و دوم متمایز میکنه و باریستای موج سوم هم دارای دانش و مهارت ویژه تری از انواع اول و دوم خواهد بود باریستای موج سوم و تمام اطلاعات قهوه اعم از نحوه‌ی رست قهوه ، نوع لوبیا قهوه و طعم نهایی رو در دست مصرف‌کننده قرار می‌ده تا هر قهوه دقیقا طبق سلیقه‌ی مشتری و مصرف کننده آماده بشه.

یکی دیگر از پیشرفت های این موج قهوه ، پیشرفت در دم‌آوری قهوه بوده که در این عصر روش هایی نظیر ائروپرس ، v60 ، Chemex و French Press نیز برای ایجاد طعم بهتر در قهوه بوجود آمدند.

قهوه مخصوص چیست ؟

تمرکز روی قهوه مخصوص هم یکی از مهم‌ترین بخش‌های جنبش موج سوم است. انجمن تخصصی قهوه آمریکا (SCAA) تمام دانه‌های قهوه را در مقیاس 100 مورد ارزیابی قرار می‌ده. و قهوه‌هایی که دارای 80 امتیاز و بالاتر باشند رو به عنوان قهوه‌ی مخصوص شناسایی می‌کنه. قهوه‌های درجه یک نیز امتیازی بین 60 تا 80 خواهند داشت.

جمع بندی

صنعت کشت قهوه، بو دادن و دم‌آوری قهوه به طور مداوم در حال پیشرفت و تحول است، ما اکنون در عصری از قهوه قرار گرفتیم که تکنیک‌های گسترده در حال بوجود آمدن هستن و امکان آزمایش کردن انواع حالت ها برای تهیه قهوه فراهم شده و باریستا ها نیز با افزایش دانش خود سعی در پیشرفت دادن این صنعت هستند. همه این‌ها باعث می‌شه تا صنعت قهوه همچنان پیشرفت کرده و در سال های آینده شاید شاهد موج چهارم قهوه با پیشرفت چشمگیر باشم.

منابع:

جول کافه ، پرفکت دیلی

مطالب مرتبط
شرایط نگهداری قهوه
شرایط نگهداری قهوه

عملیات نگهداری قهوه یکی از مهمترین کارها قبل از درست کردن قهوه است، به طوری که باعث میشه دما و زمان تاثیر کمتری روی قهوه داشته باشن و کیفیت، همچنان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *