خانه قهوه

قهوه‌ی ترک : طرز تهیه قهوه ترک با قهوه‌جوش در خانه

طرز تهیه قهوه ترک

قهوه برای اولین بار در سال 1555 توسط دو تاجر سوری به استانبول آورده شد و تا اواسط قرن 17 به بخش مهمی از مراسم دربار عثمانی تبدیل شد. سرو قهوه به طور کاملا تشریفاتی برای سلطان انجام می‌شد و زنان حرمسرا برای تهیه‌ی قهوه‌ی ترک آموزش می‌دیدند. و مردها بر اساس مهارت‌های تهیه‌ی قهوه، زنان رو مورد قضاوت قرار می‌دادند.

این مسئله از گذشته تا حال به یک فرهنگ تبدیل شده به طوری که امروزه در ترکیه در مراسم خواستگاری عروس با قهوه‌ی ترک از خانواده شوهر آینده پذیرایی می‌کنه.

چطور قهوه‌ی ترک درست کنیم؟

اگه تصمیم گرفتید که قهوه‌ی ترک درست کنید. باید بدونید که این نوشیدنی از روش تهیه گرفته تا پذیرایی و نوشیدن آداب خاص خودشو داره و بسیار منحصر به فرده. قهوه‌ی ترک بوی مسحور کننده‌ای داره و اعتیاد آوره.

تهیه‌ی این قهوه تو خونه بسیار کار ساده‌ای هست. فقط کافیه مراحلی که گفته می‌شه دنبال کنید.

ابتدا قهوه و آب را با هم داخل ظرف مخصوص قهوه‌ی ترک (قهوه جوش مسی) مخلوط کنید. از یک قاشق چای‌خوری برای ترکیب قهوه‌ی آسیاب شده با آب سرد استفاده کنید. و آهسته آب و قهوه رو هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب بشن.

قهوه‌ی ترک

نسبت مناسب آب و قهوه : دو قاشق غذاخوری قهوه‌ی آسیاب شده و یک فنجان آب سرد

اگه دوست دارید قهوه‌تون شیرین‌تر باشه مقداری شکر به آب و قهوه اضافه کنید. هیچوقت در پایان کار به قهوه شکر اضافه نمی‌کنیم.

همیشه باید از مهمان بپرسید که “دوست دارید قهوه‌تون چقد شیرین باشه؟” و گزینه های زیر رو ممکنه ازتون بخوان.

  • لطفا شیرین نباشه (بدون شکر)
  • کمی شیرین (به اندازه 1/2 قند بهش اضافه کنید)
  • شیرین باشه (یک حبه قند اضافه کنید)
  • خیلی شیرین (2 حبه قند اضافه کنید)

در اینجا مقدار ارائه شده برای یک فنجان قهوه است. اگه تعداد مهمان زیاد باشه و هر کدوم درخواست متفاوتی داشته باشند باید برای هرکدام از مهمان ها به طور مجزا قهوه درست کنید.

در مرحله دوم، قهوه جوش مسی رو روی حرارت قرار بدید. و دو یا سه بار به آرامی هم بزنید. وقتی جوشید و فوم (کف) قهوه بالا امد قهوه رو از روی حرارت بردارید. با استفاده از یک قاشق چایخوری ، کف‌ها یا فوم قهوه را در هر فنجان قهوه ترک بریزید. دوباره قهوه جوش رو در معرض حرارت قرار بدید و هنگام جوش آوردن اونو بردارید. و قهوه رو داخل فنجان ها بریزید.

آسیاب مناسب برای قهوه‌ی ترک

برای قهوه‌ی ترک باید دانه‌های قهوه خیلی ریز (Extra Fine or Super Fine) آسیاب بشن. به طوری که وقتی پودر قهوه رو زیر دستتون لمس می‌کنید. دانه‌های خرد شده رو احساس نمی‌کنید.

قهوه جوش ترک (جذوه یا ایبریک)

قهوه جوش جذوه

قهوه جوش جذوه با جنس بدنه‌ی مسی مناسب‌ترین وسیله برای دم کردن قهوه‌ی ترک محسوب می‌شه. فلز مس انتقال حرارت بالایی داره و باعث می‌شه قهوه به طور یکنواخت‌تری حرارت رو دریافت کنه. جذوه‌ها در ابعاد و سایزهای مختلف در بازار وجود دارند و نسبت سایر ابزار دم‌آوری قهوه قیمت مناسب‌تری دارند.

مطالب مرتبط
شرایط نگهداری قهوه
شرایط نگهداری قهوه

عملیات نگهداری قهوه یکی از مهمترین کارها قبل از درست کردن قهوه است، به طوری که باعث میشه دما و زمان تاثیر کمتری روی قهوه داشته باشن و کیفیت، همچنان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *