دانستنی های قهوه

قهوه اتیوپی : ویژگی‌ها و تاریخچه قهوه در اتیوپی

بسیاری از افراد زادگاه قهوه را کشور اتیوپی می‌دانند و معتقدند نام اصلی قهوه (Kaffa)، از ناحیه جنوب غربی اتیوپی می­‌آید که قهوه اولین بار در طبیعت آن منطقه کشف شده است. ما امروز قصد داریم تاریخ و مشخصات قهوه اتیوپی را برای شما بگوییم، در ادامه با ما همراه باشد.

تاریخچه قهوه اتیوپی

تاریخچه قهوه اتیوپی

مردم این کشور ادعا می‌کنند که فردی اتیوپیایی به نام کالدی در سال 850 میلادی قهوه و فواید جادویی آن را کشف کرد. او بزهای خود را در حال خوردن قهوه دید، در حالی که بعد از چند دقیقه بزها بسیار فعال شده بودند و به این‌سو و آن‌سو میپریدند.

او چنان مجذوب این دانه‌های جادویی شده بود که آنها را به خانه آورد. هنگامی که کالدی دانه‌های جادویی قهوه را به یک راهب نشان داد، (راهب) قهوه‌ها را درون آتش ریخت و اعلام کرد که این اثر جادویی، کار شیطان است. دانه‌ها بعد از چند دقیقه برشته شدند و کل اتاق از عطر و بوی قهوه پرشد.

طعم قهوه اتیوپی

تولید قهوه در این کشور یک سنت دیرینیه‌ای دارد که تولید آن به ده‌ها قرن می‌رسد. اتیوپی کشوری است که گیاه قهوه، عربیکا از آن سرچشمه می‌گیرد و بر خلاف کشورهای دیگر تولید کننده قهوه درختان قهوه به صورت طبیعی در این کشور رشد می‌کنند. این کشور حدود 3% از بازار جهانی قهوه را در اختیار دارد. قهوه برای اقتصاد اتیوپی بسیار مهم است، و حدود 60% از درامد خارجی این کشور از صادرات قهوه به دست می‌آید، به طوری که 15 میلیون نفر از جمعیت برای تامین معیشت خود به کشت قهوه مشغول‌اند.

تولید قهوه در اتیوپی

قهوه اتیوپی

اتیوپی هفتمین تولیدکننده قهوه در جهان و تولید کننده برتر در قاره آفریقا با تولید 260,000 در سال است. بازارهای عمده قهوه اتیوپی اتحادیه اروپا (حدود نیمی از صادرات)، آسیای شرقی (حدود یک چهارم) و آمریکای شمالی است.

مشخصات قهوه اتیوپی

مشخصات قهوه اتیوپی

نوع: عربیکا

اسیدیته: بالا

عطر: قوی

طعم: میوه‌ای

درصد برشته شدن: مدیوم رست

درصد کافئین: 1.10 الی 1.13 درصد

قهوه این کشور به دلیل داشتن طعم‌های خاص، و بدنه سبک شناخته شده است. همچنین معمولا دارای اسیدیته (ترشی) بالا و عطر و طعمی شبیه به میوه است.

تاثیر ارتفاع بر روی طعم قهوه

ارتفاعات بلند در نواحی جنوب این کشور شرایط بسیار خوبی را برای رشد قهوه در این کشور فراهم کرده است. ارتفاعی که قهوه در این کشور رشد می‌کند حدودا بین 1500 تا 2700 متر است و همین امر باعث شده طعم قهوه در این منطقه نسبت به قهوه‌های دیگر مناطق متفاوت باشد.

انواع قهوه در اتیوپی

به دلیل شرایط آب وهوایی، این کشور توانایی بیش از هزار نوع قهوه را دارد، که در ادامه سه نوع از معروفترین قهوه‌ کشور را معرفی می‌کنیم

قهوه یرگاچف (yirgacheffe)

این نوع قهوه در مناطق جنوبی تولید می‌شود و دارای بدنه‌ای سبک و طعمی شیرین است. یرگاچف نام شهری در جنوب این کشور است و نام قهوه نیز به دلیل شهرت این شهر به تولید قهوه‌های مرغوب ، نامگذاری شده است.

قهوه هارار(harrar)

هارار نیز نام شهری دیگر در این کشور است که با تولید قهوه اسمی برای خود دست و پا کرده است. این قهوه جزو یکی از معروفترین و پرطرفدارترین‌ نوع قهوه در جهان به شمار می رود و طعم وعطر منحصر به فردی دارد.

خواص قهوه اتیوپی

خواص قهوه اتیوپی

قهوه این کشور به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های فراوان باعث پیشگیری بسیاری از بیماری‌هایی نظیر،پارکینسون، آلزایمر، وباعث بهبود عملکرد فیزیکی و افزایش انرژی می‌شود. یکی از دلایل استفاده از این نوع قهوه ها نیز داشتن خواص درمانی در پزشکی می باشد که توسط پزشکان معروف به اثبات رسیده است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن