دانستنی های قهوه

قهوه لیبریکا و راهنمای کامل برای این قهوه نادر

قهوه لیبریکا Liberica از بین انواع مختلف شناخته شده دانه های قهوه ، یکی از نادرترین و کم کشت ترین نوع بوده و مورد توجه بسیاری از تولید کنندگان قهوه است.

ما در مورد دانه های قهوه لیبریکا با طعم بی نظیر ، عطر و مشخصات تاریخ خود صحبت می کنیم.

لیبریکا به لطف نادر بودنش کاملاً ناشناخته می باشد. با این حال ، امروز ما با بررسی منابع آن ، مشخصات طعم آن و اینکه چه چیزی آن را با بقیه متفاوت می کند ، نادرترین دانه قهوه را تحلیل خواهیم کرد.

قهوه لیبریکا چیست ؟

Cafe Liberica نوعی قهوه است که در لیبریا سرچشمه می گیرد ، کشوری در ساحل غرب آفریقا.

گیاهان قهوه لیبریکا بسیار بزرگتر از گیاهان Arabica یا Robusta هستند ، و دانه های بزرگ این نوع قهوه به دلیل داشتن چوب غنی و طعم دودی آنها شناخته شده است.

این گونه از گیاه قهوه در آب و هوای خاصی رشد می کند. مانند سایر گیاهان قهوه ، در واقع در آفریقا سرچشمه گرفته است.

در حقیقت ، نام آن از لیبریا ، جایی که این گیاه بومی ابتدا کشف شد گرفته شده است.

با گذشت سالها مدتهاست که در مناطق مختلف جهان خصوصاً در جنوب شرقی آسیا کشت می شود.

گیاهی که خود حبوبات تولید می کند می تواند از سایر گیاهان قهوه تا ارتفاع 20 متر بزرگتر شود و میوه هایی با اندازه بزرگتر تولید می کند.

دان قهوه لیبریکا نیز به دلیل نادر بودنش مشهور است. در حقیقت ، این دانه های قهوه تنها 2٪ از کل تولید قهوه در جهان را تشکیل می دهد.

یکی از دلایل نادر بودن آن ، دشواری در برداشت و پردازش این نوع دانه های قهوه است.

به حدی که مردم شروع به کاشت گیاهان هزارتوئی ترکیبی کرده اند که از نظر طعم کمتری برخوردار هستند اما جمع آوری آنها ساده تر است.

همچنین بخوانید ...  قهوه روبوستا چیست

به همین دلیل گیاهان خالص Liberica در معرض خطر انقراض قرار دارند.

دانه Liberica به دلیل عرضه محدود آن ، قیمت بالاتری دارد اما طعم و مزه آن ارزش این هزینه را خواهد داشت.

تفاوت قهوه لیبریکا با عربیکا و روبوستا

همانطور که قبلاً گفته بودیم بسیاری از انواع دیگر دانه های قهوه در جهان وجود دارد.

با این حال دو نوع قهوه تولید شده در جهان محبوبیت بیشتری دارد ، اولی عربیکا که 75٪ از مصرف قهوه در جهان را شامل می شود و قهوه روبوستا که 20٪ آن را تشکیل می دهد.

در مقایسه با عربیکا و روبوستا ، دانه های قهوه لیبریکا بسیار بزرگتر هستند.

خود شکل دانه این نوع نیز نامتقارن است و آن را از دیگر انواع دانه های قهوه متمایز می نماید.

میزان کافئین موجود در هر دانه لیبریکا از دو نوع دان قهوه مشهور کمتر می باشد.

طعم قهوه لیبریکا

اگرچه Liberica از کافئین کمتری نسبت به Arabica و Robusta برخوردار است ، اما با طعم و عطر قوی این میزان را جبران می کند.

این یک تجربه بسیار متفاوت از آنچه که دو نوع اصلی قهوه ارائه می دهد ، به خصوص با رایحه ای که به عنوان ماده مغذی و دودی توصیف شده است ، با نشانه هایی از شکلات تیره در هنگام تزریق.

لیریبیکا عطر و طعم قوی دارد ، برخی نیز آن را با طعم تنباکو مقایسه می کنند ، زیرا به دلیل طعم و مزه دودی که دارد شبیه گیاه تنباکو است.

طعم Liberica از عربیکا یا روبوستا تلخ تر نیست و طعم آن بسیار قوی تر است.

اگر کسی از قهوه عربیکا یا روبوستا طعم تلخی دریافت می کند ، لیبرریکا جایگزین خوبی است.

نیازی به گفتن نیست ، که طعم هر انواع قهوه سلیقه ای هم می باشد اما من که این نوع قهوه رو چشیدم بدجور عاشقش شدم.

قهوه Liberica در کجا پرورش داده می شود ؟

تاریخچه پرورش لیبرکا به اندازه مشخصات طعم آن پیچیده است. همانطور که گفته شد ، گیاه قهوه در لیبریا ، در سواحل غربی آفریقا سرچشمه گرفته است.

اما در سال 1980 که عربیکا بیشترین کشت را همانند امروز داشت ، به علت شیوع یک عفونت قارچی در معرض انقراض گرفته بود ، لیبریکا جایگزین خوبی براش شد.

همچنین بخوانید ...  قهوه ترک : طرز تهیه قهوه ترک با قهوه جوش در خانه

گیاه Liberica به عنوان جایگزینی برای Arabica ارائه شد.

این گیاه برای اولین بار در استان های باتنگاس و کویت در فیلیپین که در آن زمان مستعمره آمریکایی بود ، کشت شد. و تا کنون نیز در همین مناطق وجود دارند و بیشترین مزارع قهوه لیبریکا محسوب می شود.

امروزه فیلیپین بزرگترین تولید کننده لیبریکا در جهان است ، اگرچه مالزی و اندونزی نیز مقدار زیادی از این نوع را در سال تولید می کنند.

آب و هوا در مناطق جنوب شرقی آسیا مناسب ترین مکان برای تولید این نوع قهوه را فراهم آورده است.

چه مقدار کافئین در قهوه Liberica وجود دارد؟

همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم ، لیبریکا حاوی کمترین مقدار کافئین نسبت به سایر دانه های قهوه است.

دان روبوستا با 2.26 گرم کافئین در هر 100 گرم بالاترین میزان را دارد.

قهوه Arabica با تنها 1.61 گرم کافئین در هر 100 گرم جایگاه دوم را دارد.

قهوه Liberica نیز در هر 100 گرم دانه ، تنها 1.23 گرم کافئین دارد. که جایگاه سوم را به خود اختصاص می دهد.

آیا قهوه لیبریکا در حال انقراض است ؟

گیاهان قهوه وحشی به دلیل تغییر آب و هوا و آسیب های جنگلی به آرامی از بین می روند و این شامل محبوب ترین انواع قهوه از جمله عربکا و روبوستا نیز می شود.

آنچه قهوه Liberica را انقراض آن را تسریع می بخشد این است که ، تحت هیبریداسیون قرار می گیرد.

این هیبرید یک زیرگونه از لیبریتزا تولید می کند که بسیار قوی تر است ، از این رو برداشت آن آسان تر است.

مشخصات طعم این دانه های قهوه ترکیبی نیز بسیار متفاوت دارد و قدرت کمتری پیدا می کند.

بسیاری از پرورش دهندگان شروع به روی آوردن به این نوع ترکیب یا هیبریداسیون می کنند که باعث ناخالص شدن قهوه لیبریکا می شود .

با این حال دولت فیلیپین قصد دارد جلوی این هیبراسیون را بگیرد و از انقراض این نوع قهوه جلوگیری به عمل بیاورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن