خانه قهوه

قهوه عربیکا چیست

قهوه عربیکا

عربیکا یکی از معروف ترین گونه‌های قهوه است که بیشترین سطح زیر کشت جهان رو به خودش اختصاص داده است. برای اینکه بیشتر با این نوع قهوه آشنا بشید بهتره در ادامه مقاله با سایت خانه قهوه همراه ما بمونید.

تاریخچه قهوه عربیکا :

قابل حدسه که گونه عربیکا مربوط به کشور های عربی باشه. درختان قهوه عربیکا در منطقه کوهستانی یمن، اتیوپی (جنوب غربی) ، سودان (جنوب شرقی) و گواتمالا رشد می‌کنند. گیاهان قهوه تحت عنوان Coffea طبقه بندی می‌شوند ، این گیاهان درختچه های همیشه سبزی هستند که در حال حاضر در نقاط مختلف جهان رشد می‌کنند ولی بیشتر این درختان در ارتفاعات بالا کشت میشن ، به دلیل رشد گیاهان قهوه عربیکا در ارتفاعات ، ابتدا قهوه در ارتفاعات اتیوپی ، جایی که در طول سال نسبت به بقیه مکان ها نوسانات دمایی کمتری داشت ، کشت می‌شد. درختان قهوه عربیکا در ارتفاع حدود هزار تا دو هزار متر از سطح دریا قابلیت کشت دارند . این گونه نسبت به شرایط آب و هوایی بسیارحساس بوده و در مقابل آفات نیز آسیب پذیراست.

تاریخچه قهوه عربیکا

اولین گونه کشت شده ی درخت قهوه

بیش از 75 نوع قهوه‌ی شناخته شده در جهان وجود دارد. تقریبا 70 درصد از تولید قهوه در جهان از گونه Coffea Arabica است که به اختصار “Arabica” نامیده می شود. Coffea Arabica اولین گونه کشت شده از درخت قهوه است و هنوز هم بیشترین رشد و کشت را در سراسر جهان دارد و بین مردم نیز دارای طرفداران زیادی است. این گونه به طور چشمگیری نسبت به سایر قهوه های تجاری، کافیا کایفورا یا روبوستا برتر است.

شناسنامه قهوه عربیکا

  • فرمانرو= گیاهان
  • گیاهان گلدار
  • دولپه‌ای‌های نو
  • آستریدها
  • راسته= گل‌سپاسی‌سانان
  • تیره= روناسیان
  • زیرخانواده= روناسیان ایگزوروئیدائه
  • تبار= Coffeeae
  • سرده= گیاه قهوه
  • نام علمی= Coffea arabica

مزایای قهوه عربیکا

  1. طعم بی نظیر و فوق العاده عالی
  2. ترشی کمتر
  3. کافئین کمتر نسبت به دانه های ربوستا که باعث آرامش می شود
  4. دارای مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان است که برای پیشگیری از سرطان مفید می باشد.
  5. مزایای ضد میکروبی دارد
  6. پیشگیری از آلزایمر ، پارکینسون و بیماری های اختلال حافظه
  7. افزایش تولید هورمون آندورفین در بدن
  8. کاهش وزن و لاغری به دلیل دارا بودن کافئین
  9. تقویت ناخن و استخوان ها به دلیل وجود پتاسیم در آن

معایب قهوه عربیکا :

  1. قیمت گرانتر نسبت به بقیه محصولات
  2. آسیب پذیری در مقابل آفات
  3. نسبت به دانه های ربوستا قند و چربی بیشتری دارد
  4. اسیدیته کمتر نسبت به بقیه قهوه ها

ویژگی ظاهری دانه عربیکا :

ویژگی ظاهری دانه عربیکا
  1. دانه ای تخت و صاف
  2. بیضی شکل تر از دانه های دیگر قهوه ها
  3. خط وسط لوبیای دانه کمی دارای انحناست

پرورش درخت قهوه عربیکا

زمانی که درختچه های همیشه سبز عربیکا در طبیعت شروع به رشد می‌کنند ، ممکن است به ارتفاع نهایی 40 فوت برسند . این گیاهان سیستم انشعاب باز (open-branching system) داشته که در این حالت برگ ها به حالت یکنواخت ، متضاد و رنگی به عنوان یک برگ براق سبز رنگ رشد می‌کنند . پرورش گیاه قهوه در آپارتمان نیز امکان پذیر است برای راهنمایی بیشتر به روی لینک کلیک کنید.

هر یک از گل های درختچه به شکل 10 خوشه کوچک تقسیم می‌شوند که معمولا قطر هر کدام 10 میلی‌متر است . بر خلاف دیگر انواع گیاهان قهوه ، درخنچه های عربیکا همواره در حال گرده افشانی هستند و این به آن معناست که دانه‌های قهوه تفاوت کمی نسبت به میوه هایی که هر ساله رشد می‌کنند دارند و به همین جهت قهوه عربیکا یکی از ثابت ترین محصولات در نوع خود است .

گیاه قهوه عربیکا

گلدهی و میوه دهی گیاه قهوه

دانه های قهوه‌ی عربیکا کمی بزرگتر از انواع قهوه‌های دیگر هستند بنابراین شما تعداد فنجان قهوه های بیشتری برای استفاده از یک محصول خواهید داشت . اگرچه این قهوه خاص و بومی اتیوپی بود ولی در حال حاضر یافتن این بوته در اتیوپی یک اتفاق نادر است . نکته جالب در مورد قهوه عربیکا این است که این قهوه تنها گیاهی از این خانواده است که دارای 44 کروموزوم (chromosomes) می‌باشد . به دلیل اینکه اولویت این گیاه ارتفاعات بالا و مناطق گرمسیری است ، گیاه هنگام رسیدن فصل بارندگی گل می‌دهد . این گل های زیبا ، سفید و معطر هستند . تصور کنید که چه صحنه خیره کننده ای است وقتی یک مزرعه قهوه در حال شکوفه دادن است.

میوه گیاه حدودا 9 ماه بعد از فرایند گلدهی می رسد ، این دقیقا زمانی است که روند برداشت شروع می‌شود ولی از آنجایی که هر گیاه ممکن است میوه رسیده و کال داشته باشد ، برداشت میوه باید با دقت بسیار بالا انجام شود و میوه های کال را اجازه بدهند تا برسد و سپس از درخت جدا نمایند.

پس از برداشت قهوه ، دانه‌ی قهوه‌ی فراوری شده برای رست ارسال می‌شوند .معمولا برشته کاری بر سه پایه لایت رست ، مدیوم رست و دارک رست است .

ویژگی قهوه عربیکا :

این گونه قهوه به دلیل گرده افشانی زیادی که دارد در طول سال ها خود را ثابت نگه داشته است و تغییر چندانی در دانه هایش رخ نداده است. به عبارتی می توان گفت پر ثبات ترین نوع قهوه می باشد و با اولین میوه درخت قهوه که کشف شد تفاوتی ندارد.

این نوع قهوه نسبت به سایر نژاد های قهوه ، از تلخی کمتری برخوردار است ، حتی اگه رست دارکی از این قهوه داشته باشید.

قهوه عربیکا نسبت به سایر گونه های قهوه از کافئین کمتری برخوردار است که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
مطالب مرتبط
انواع دانه های قهوه
معرفی انواع دانه های قهوه

اگر نمی دانید باید بگویم که دانه های قهوه انواع مختلفی دارد که دارای طعم و مزه ی متفاوتی نیز هستند و هر کس با توجه به سلیقه خودش می

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *