دانستنی های قهوهدستگاه ها و ادوات

چطور دستگاه اسپرسو ساز رو تمیز کنیم؟

اولین کاری که برای تهیه ی یک اسپرسو خوب لازمه تمیز کردن و رسوب زدایی دستگاه اسپرسو ساز هست.

تمیز کردن دستگاه در دراز مدت باعث صرفه جویی در هزینه هاتون می شه.

حتی اگه بهترین دونه قهوه رو خریداری کنید اگه دستگاه اسپرسوساز کثیف باشه نوشیدنی خوبی ازش بدست نمیاد.

با مطالعه ی این بخش با نحوه ی تمیز کردن هفتگی و ماهانه ی دستگاه اسپرسو آشنا می شید.

رسوب زدایی و تمیز کردن اسپرسو ساز

همیشه گفتن پیشگیری بهتر از درمانه. پس سعی کنید اول تا جایی که امکان داره مانع ایجاد رسوب در دستگاه بشید.

ساده ترین راهش اینه که از آب تصفیه شده استفاده کنید.

اگه در مناطقی زندگی می کنید که سختی آب زیاده حتما از آب تصفیه شده استفاده کنید. آب سخت آهک بالایی داره و باعث ایجاد رسوب در دستگاه می شه.

تمیز کردن روزانه برای دستگاه اسپرسوساز خانگی

سعی کنید همیشه به صورت روزانه دستگاه رو تمیز کنید. چه دستگاه خونگی دارید و استفاده کمی از دستگاه می کنید و چه باریستای حرفه ای هستید.

تمیز بودن دستگاه روی کیفیت اسپرسو تاثیر گذار خواهد بود.

برای تمیز کردن دستگاه به صورت روزانه لازمه تا موارد زیر رو انجام بدید.

اولین کار جریان آب داغ در دستگاهه

اگه دستگاه تون خونگیه و فقط چند شات اسپرسو در روز باهاش می گیرید. کافیه بعد از گرفتن آخرین اسپرسو این کارو انجام بدید.

ابتدا پرتافیلتر رو بیرون بیارید و داخل سینک شستشو بدید.

پرتافیلتر رو ببندید و یک فنجون بزرگ خالی زیرش قرار بدید تا پرشه.

پس از اتمام کار پرتافیلتر رو دوباره برداشته و داخل سینک بشورید.

تمیز کردن نازل بخار

نازل بخار در اثر استفاده زیاد میتونه به شیر آغشته بشه و نیاز به نظافت منظم داره.

نازل بخار رو روشن کنید و بذارید یک دقیقه به طور مداوم کار کنه.

حالا قسمت بیرونی نازل بخار رو ابتدا با یک دستمال مرطوب و سپس با یک دستمال خشک پاک کنید.

تمیز کردن هفتگی دستگاه نازل بخار

اگه هر روز دستگاه اسپرسوساز با دقت تمیز بشه شاید نیاز به تمیزکاری هفتگی نداشته باشید.

با این حال برای اینکه مطمئن بشید که دستگاه کاملا پاک و تمیزه میتونید با یک حلال ملایم به صورت هفتگی دستگاه رو شستشو بدید.

شستشوی دستگاه با جوش شیرین

کاری که باید انجام بدیم اینه که کاری کنیم دستگاه از داخل شسته بشه.

اگه دستگاه تنظیمات خاصی برای شستشوی داخلی داره طبق دستورالعمل پیش برید و در غیر این صورت ما باید دستگاه رو مجبور به “بک واش” کنیم.

همچنین بخوانید ...  کاپینگ قهوه در خانه | لوازم مورد نیاز و مراحل گام به گام
تمیز کردن دستگاه اسپرسو ساز

برای این کار باید پرتافیلتر رو با یک فیلتر کور تعویض کنید. طوری که هیچ آبی از دستگاه اسپرسو ساز نتونه خارج بشه.

قبل از هر کاری باید مخزن آب رو خالی کنید و مخزن رو با یک قاشق غذا خوری جوش شیرین و آب تصفیه شده گرم پر کنید.

از پر بودن مخزن آب و بسته بودن محل پرتافیلتر اطمینان حاصل کنید.

پرتافیلتر رو در محل قفل کرده و به مدت 5 ثانیه یک شات اسپرسو بگیرید. و بذارید به مدت 10 تا 15 ثانیه در همین حالت بمونه.

این کار باعث میشه هر گونه آهک روغن و یا پودر قهوه از بین بره.

هنگام خارج کردن پرتافیلتر مراقب باشید که خودتونو با آب داغ نسوزونید. پرتافیلتر رو خارج کنید و سپس فیلتر کور رو بردارید.

ما این کارو کردیم تا هدگروپ هم با جوش شیرین شسته بشه.

پرتافیلتر رو دوباره ببندید و تا زمانی که آبی از دستگاه خارج نشده بذارید دستگاه کار کنه.

مخزن رو با آب تمیز و تازه پر کنید و حداقل نیمی از آب رو خارج کنید تا مطمئن بشید جوش شیرین داخل محفظه نمونده.

می تونید به جای جوش شیرین از سایر مواد پاک کننده مخصوص دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید.

تمیز کردن نازل بخار

تمیز کردن نازل بخار باید هر روزه انجام بشه. بعد از شستشو با جوش شیرین هم باید این کار مجدد انجام بشه.

اگه قهوه بدون شیر میخورید باید هر دو هفته یکبار نازل بخار رو تمیز کنید تا گرد و غبار و آلودگی هاش پاک بشه.

شستشوی ماهانه دستگاه

اگه مرتب و به صورت هفتگی دستگاه رو تمیز می کنید. در پایان ماه دستگاه تمیزی دارید و شاید نیازی به شستشوی ماهانه نباشه.

با این حال برای اطمینان از عدم وجود آهک میتونید این شستشو رو انجام بدید.

با شستشوی گرم شروع کنید

این کار باعث گرم شدن دستگاه و راحت تر شدن جداسازی آلودگی ها می شه.

مطمئن بشید که سینی جمع آوری آب خالیه.

چون می خوایم آب گرم رو از طریق هدگروپ و پرتافیلتر به درون سینی خالی کنید که به این کار آب کشی گرم گفته میشه.

وقتی تقریبا نیمی از آب مخزن از بین رفت آبکشی رو متوقف کنید.

هنگام انجام این کار حتما از دستکش استفاده کنید.

اجزای جدا شدنی دستگاه رو جدا کنید و تمیز کنید.

چند حوله پهن کنید و اجزای جدا شدنی دستگاه رو روی اون قرار بدید. اجزایی مثل پرتافیلتر، هدگروپ و واشر، سینی و نازل بخار

هنگام جدا کردن اجزا به یاد داشته باشید که چطور به هم اتصال داشته اند. می تونید قبل از جداسازی از دستگاه عکس بگیرید.

حتما برس هدگروپ داشته باشید. چون بهتون کمک میکنه قسمتهای داخلی رو بهتر تمیز کنید.

این برس به اندازه ی کافی سفته و برای تمیز کردن فرورفتگی های دستگاه ساخته شده. و طوری طراحی شده که از ریزش آب روی دست هنگام کار کردن جلوگیری می کنه.

همچنین بخوانید ...  نحوه استفاده از چرخه طعمی قهوه ( flavor wheel ) در 8 مرحله

با استفاده از برس پرتافیلتر رو تا جایی که می تونید بشورید و واشر رو با آب و شوینده تمیز کنید. حتی نازل بخار رو هم می تونید با برس تمیز کنید.

در نهایت سینی دستگاه و کل قسمت بیرونی ماشین اسپرسو رو پاک کنید.

شوینده دستگاه اسپرسو ساز

حتما هنگام خرید دستگاه اسپرسو ساز به دستورالعمل های نوشته شده در دفترچه ی راهنمای دستگاه توجه کنید.

در این قسمت ممکنه مطالبی راجع به نحوه شستشوی دستگاه و مواد پاک کننده ای که به دستگاه آسیبی نمی رسونن توصیه شده باشه.

اگه ماده ی خاصی برای تمیز کردن دستگاه پیشنهاد نشده می تونید از ماده شوینده Cofiza استفاده کنید.

این ماده شوینده به شکل پودری هست و بیش از نیم کیلو وزن داره و چند ماه طول میکشه تا کامل استفاده بشه و بنابراین از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.

کافیزا هر گونه روغن و چربی قهوه رو از روی هد گروپ پاک می کنه.

دستگاه اسپرسو ساز

سختی زدایی دستگاه اسپرسو ساز

اگه تو منطقه ای با آب سخت زندگی می کنید (در بیشتر شهرهای ایران سختی آب برای ماشین اسپرسو بالاست) لازمه هر سه ماه یکبار این کار رو انجام بدید.

خوشبختانه این کار پیچیده نیست و نیاز به تخصص خاصی نداره.

از سرکه اسیدسیتریک یا پاک کننده های تجاری استفاده کنید

چندین روش برای اینکار وجود داره. می تونید از سرکه، اسید سیتریک یا سایر پاک کننده های تجاری استفاده کنید.

شوینده های تجاری از اسیدسیتریک رقیق شده با آب تهیه شده اند.

اگه تصمیم دارید از سرکه استفاده کنید، باید بدونید که بعد از اتمام کار نیاز به شستشوی کامل دارید.

چون اگه مقدار خیلی کمی سرکه داخل دستگاه بمونه تا مدت ها بوی سرکه داغ به مشامتون میرسه

اجرای دستورالعمل انحلال یا solution

اگه از سرکه استفاده می کنید باید مخزن رو با نسبت 1 به 2 سرکه و آب پر کنید.

سرکه نباید از نوع بالزامیک باشه فقط از سرکه ی سفید یا مقطر استفاده کنید.

در صورت استفاده از اسید سیتریک باید 3 قاشق غذاخوری اسید سیتریک داخل مخزن پر از آب بریزید و حل کنید.

آب باید کاملا گرم باشه تا اسیدسیتریک داخلش حل بشه.

بعد از شستشو با مواد پاک کننده یکبار مخزن رو با آب تمیز پر و خالی کنید.

جمع بندی

مراقبت از دستگاه اسپرسو ساز و تمیز کردن و رسوب زدایی دستگاه باعث افزایش عمر مفید دستگاه میشه.

وقتی وقت و پولتونو صرف تمیز نگه داشتن دستگاه میکنید در واقع در درازمدت در هزینه هاتون صرفه جویی کردید چون دستگاه مدتها براتون کار می کنه و از همه مهم تر می تونید نوشیدنی اسپرسو با کیفیت تری ازش بگیرید.

اگه فکر می کنید که اسپرسویی که با دستگاه می گیرید به طور غیر طبیعی تلخ یا ترش شده شاید وقتشه که دستگاه رو به طور کامل پاکسازی کنید.

منبع کافی اند تی کورنر

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن