معرفی دستگاه نیترو کلد برو (قهوه ساز نیتروژنی)
من خودم به شخصه عاشق این قهوه هستم. قهوه ی نیتروژنی یا nitro cold brew coffee این روزها در کافی شاپ های به روز و مدرن سرو می شه.
حتی دستگاه های خونگی ساخت قهوه ی نیتروژنی هم به بازار اومده.
دستگاه نیترو کلد برو
کلدبرو یکی از پر طرفدار ترین نوشیدنی های سرد قهوه محسوب میشه ولی تهیش نیاز به دستگه خاصی داره که هم دست سازش تو بازار هست و هم شرکتی که می تونید تهیه کنید.
خرید دستگاه نیترو کلدبرو رو باید با یک متخصص انجام بدین تا تو انتخاب دستگاه دچار اشتباه نشید.
دستگاه نیترو کلد برو ZENITHCO NITRO TAP
این دستگاه 2 لیتری امکان تهیه قهوه در منزل رو برای شما فراهم می کنه. استفاده از این دستگاه آسونه و دستگاه به راحتی قابل حمل است.
نیتروژن موجود در دستگاه باعث کاهش اسیدیته می شه و به هضم قهوه کمک می کنه. از طرفی نیتروژن به راحتی در آب حل نمیشه و باعث ایجاد حس مخملی در دهان میشه.
این دستگاه قهوه ساز نیتروژنی ساخت ژاپنه و در دو سایز 2 و 4 لیتری وجود داره. قیمت دستگاه 2 لیتری حدود 300 دلار و دستگاه 4 لیتری 350 دلاره.
قهوه ساز نیتروژنیNITRO TAP
این قهوه ساز قابل استفاده در خانه و کافه است.
ابعاد دستگاه 13.5 * 35 سانتی متر
ظرفیت : 2 لیتر
وزن : 1.76 کیلوگرم
قیمت: 450 دلار
دستگاه قهوه ساز نیتروژنی Mini Coffee Maker Sevenmore
وزن این دستگاه 2 کیلوگرمه و قابل حمله. در حجم های 2 و 4 و 5 لیتری به فروش می رسه. جنس دستگاه استیله و بنابراین در مقابل رطوبت زنگ نمیزنه. قیمت این دستگاه از 200 دلار شروع میشه. و با افزایش حجم دستگاه قیمت هم بیشتر میشه.
ارتفاع دستگاه : 198 میلی متر / 370 میلی متر / 290 میلی متر
برای کمپینگ ، پیاده روی ، پیک نیک و مهمانی پیشنهاد می شه.
تفاوت قهوه ی سرد دم نیتروژنی با قهوه ی معمولی
قهوه ی سرد دم نیتروژنی همون قهوه سرد دم (کلد برو – cold-brewed) هست که گاز نیتروژن بهش اضافه شده.این قهوه علاوه بر اینکه از نظر طعم و بافت نسبت به قهوه ی معمولی بهتره از نظر سلامت هم سالم تر از قهوه ی معمولیه و تفاوت زیادی با آیس کافی داره.
قهوه ی نیترو از نظر بافت
چیزی که قهوه ی نیترو رو از سایر قهوه ها متمایز میکنه بافت غلیظ و خامه ای شه. هنگام نوشیدن نیترو کافی حباب های کوچک گاز در دهان احساس می شه. درست مثل سایر نوشیدنی های گازدار. اما سایر نوشیدنی های گازدار مثل آب گازدار و نوشابه از تزریق دی اکسید کربن به مایع به وجود میان در حالی که قهوه ی نیترو با تزریق گاز نیتروژن به قهوه تهیه میشه.
گاز نیتروژن به قهوه بافتی نرم و فوم مانند میده. به همین دلیل استفاده از ترکیباتی مثل شیر یا خامه که برای تقویت بافت قهوه معمولی استفاده می شه در تهیه قهوه نیترو ضروری نیست.
قهوه نیترو از نظر طعم
اضافه کردن نیتروژن به قهوه نه تنها باعث بهبود بافت قهوه میشه بلکه باعث شیرین تر شدن قهوه هم میشه.
بسیاری افراد قهوه ی نیترو رو ترجیح میدن چون نیازی به شککر اضافی نداره و بنابراین برای کنترل چاقی و وزن مناسبه باعث کاهش مضرات قهوه میشه. قند اضافه نه تنها میزان کالری فنجان قهوه رو افزایش میده بلکه در دراز مدت برای سلامتی بسیار مضره .و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 رو افزایش میده.
علاوه بر این قهوه ی سرد-دم عطر و طعم قوی تری نسبت به قهوه ی معمولی داره.
به طور خلاصه، قهوه ی نیترو برای کسانی که میخان قهوه شون شیرین باشه و همیشه به قهوه شون شکر اضافه می کنند مناسبه تا مصرف قند رو کاهش بدن و بیشتر به فکر سلامتیشون باشند.
اسیدیته قهوه نیترو
عمده ترین تفاوت بین قهوه ی معمولی و قهوه ی نیترو میزان اسیدیته است.
بسیاری از اسیدهای موجود در قهوه معمولی در دمای بالاتر از 195-205 درجه فارنهایت (90-96 درجه سانتیگراد) عصاره گیری میشن.
بنابراین دم کردن قهوه ی نیترو در دمای پایین باعث میشه اسیدیته قهوه کاهش پیدا کنه. این مساله برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند میتونه مفید باشه.
کم بودن میزان اسیدیته طعم بی نظیری رو بوجود میاره و تلخی قهوه رو کاهش می ده.
با این حال قهوه ی سرد-دم نسبت به قهوه ی معمولی ترکیبات مفید کمتری مثل آنتی اکسیدان و اسید کلروژنیک داره.
تحقیقات نشون داده که اسید کلروژنیک خاصیت ضد التهابی، ضد دیابتی و ضد سرطانی داره و میتونه به جلوگیری از بیماری های مزمن کمک کنه.
میزان کافئین در قهوه ی نیترو
نسبت قهوه به آب در قهوه ی نیترو که با قهوه ساز نیتروژنی آماده میشه، بیشتر از قهوه معمولیه پس میزان کافئین بیشتری هم داره.
برخی شرکت های تولید کننده قهوه ی نیترو مدعی هستند که میزان کافئین این قهوه 30 درصد بیشتر از قهوه ی معمولیه.
برخی تحقیقات نشان می دهند که مصرف کافئین با افزایش متابولیسم، افزایش عملکرد ورزشی و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه است.
قهوه ی نیترو ممکنه برای همه ی افراد مناسب نباشه.چون کافئین نه تنها بسیار اعتیاد آوره بلکه می تونه باعث عوارض جانبی از جمله اضطراب، ضربان قلب نامنظم، سردرد و فشار خون بالا بشه.
قهوه نیترو و معمولی هر دو مفیدند
فواید سلامتی قهوه معمولی و نیترو تقریباً مشابهند.
هر دو دارای کافئین، آنتی اکسیدان ها و ریز مغذی هایی مثل ریبوفلاوین و اسید پانتوتنیک هستند که برای سلامتی ضروری اند.
سایر فواید قهوه شامل :
- کاهش افسردگی
- افزایش طول عمر
- کاهش خطر دیابت
- کاهش خطر آلزایمر و پارکینسون
- کاهش وزن
چطور در منزل قهوه ی سرد دم کنیم؟
قهوه نیترو به دلیل داشتن طعم و مزه و بافت خاص میتونه یه انتخاب خوب باشه. اما تهیه این قهوه نیاز به تجهیزات خاصی داره که ممکنه تهیه این تجهیزات برای منزل مقرون به صرفه نباشه. بنابراین قهوه ی سرد-دم با طعم و مشخصات مشابه میتونه جایگزین خوبی برای قهوه ی نیتروژنی باشه.
برای تهیه قهوه سرد – دم
- 4 اونس (57 گرم) قهوه درشت آسیاب شده رو با حدود 4 فنجان (946 میلی لیتر) آب ترکیب کنید. هم بزنید و به مدت 18 تا 24 ساعت در یخچال بگذارید.
- نوشیدنی رو از صافی رد کنید تا کنسانتره قهوه جدا بشه.
- قهوه ی سرد-دم رو می تونید به مدت 2 هفته در یخچال نگهداری کنید.
قهوه ی نیترو که با قهوه ساز نیتروژنی آماده میشه و قهوه ی سرد دم نسبت به قهوه ی معمولی بافت نرم تر و غلیظ تری داره. علاوه بر این، اسیدیته کمتر و کافئین بیشتری داره. با این حال ، وقتی صحبت از ارزش غذایی و فواید سلامتی قهوه میشه. تقریبا هر سه نوع قهوه فواید یکسانی دارند.
اگه دستگاه خوبی در این رابطه می شناسد تو نظرات با ما درمیون بگذارید!!!
دستگاه قهوه سرد , ساخت دستگاه کلد برو , خرید دستگاه cold brew , قیمت دستگاه کلد برو