شرایط نگهداری قهوه در بهترین دما با نکات اصولی
عملیات نگهداری قهوه یکی از مهمترین کارها قبل از درست کردن قهوه است، به طوری که باعث میشه دما و زمان تاثیر کمتری روی قهوه داشته باشن و کیفیت، همچنان ثابت بمونه تا بتونید از نوشیدن قهوه لذت ببرید.
شرایط نگهداری قهوه
شرایط نگهداری قهوه جزو مهم ترین مراحل تهیه نوشیدنی قهوه می باشد که باید به آن توجه ویژه داشت.
ما چون در ایران مزارع قهوه نداریم باید شرایط مناسبی را برای نگهداری آن داشته باشیم تا گذشت زمان باعث خراب شدن و تغییر طعم آن نشود.
چرا باید از قوطی برای نگهداری قهوه استفاده کنیم؟
قبل شروع مقاله باید بگویم، شاید شما هم به این فکر کرده باشید که چرا از ظروف برای نگهداری قهوه استفاده کنیم، باید بگویم که قهوه هم مثل سایر خوراکیها و وسایل باید به درستی از آن مراقبت کرد زیرا ممکن است خراب و یا طعم و بوی قهوه را کاملا تغییر دهد .
هنگامی که لوبیای قهوه خود را در معرض هوای آزاد قرار دهید، می توانند اکسیداسیون در قهوهها اتفاق میافتد و همین امر بو و طعم قهوه را تغییر میدهد.
با دور نگه داشتن قهوه از نور، رطوبت، گرما و هوا و قرار دادن در قوطی های مخصوص می توانید از اکسیداسیون جلوگیری کنید و یک قهوه تازه را نوش جان کنید.
شاید برای نگهداری قهوه ایدههای مختلفی داشته باشید، برای مثال بعضی از افراد قهوهها را در یخچال و یا فریزر قرار میدهند، گرچه این کار اشتباه است و باعث میشود رطوبت به قهوه برسد و طعم قهوه را عوض کند.
و همانطور که گفتیم بهترین راه همان نگهداری در قوطیهای مخصوص قرار دادن قوطیها در کابینت است.
برای داشتن قهوه خوب باید دستورالعملهای زیر را انجام دهید:
- همیشه لوبیای قهوه را خریداری کنید
- قهوه را در مقدار کم تهیه کنید.(به اندازه نیازتان در یک هفته)
- دانه های قهوه را در ظروف فلزی(ضد زنگ)،مات و یا سرامیکی نگهداری کنید.
- ظروف پلاستیکی و شیشهای را در یک مکان تاریک نگه داری کنید.
- و در آخر قهوه ها را در مکان سرد و سایه دار نگهداری کنید.
بطور کلی شرایط نگهداری قهوه به این صورت است که باید از رطوبت، هوا، گرما و نور به دور باشد.(قوطیهای مخصوص نگهداری قهوه بهترین گزینه برای جلوگیری از خراب شدن قهوه است.
چه چیزی باعث خراب شدن دانه قهوه میشود؟
همانطور که در بالا اشاره شد رطوبت، گرما، هوا و نور باعث خرابی دانه قهوه میشود.
نور مستقیم خورشید :
نور مستقیم خورشید تاثیر قابل توجهی در قهوه میگذارد و باعث کهنگی در قهوه میشود. پس بهتر است لوبیا قهوه در ضروف مات و در جای تاریک قرار بگیرند.
رطوبت:
رطوبت نقش زیادی در وضعیت کلی بسته بندی قهوه رست شده دارد. و وقتی قهوه در معرض رطوبت قرار میگیرد قهوه سریعا خراب میشود.
و به همین دلیل است که گفته میشود قهوه را در یخچال و یا فریزر قرار ندهید.
اکسیژن:
یکی دیگر از مهمترین علل خرابی قهوه اکسیژن است که باعث اکسیداسیون قهوه میشود و بهتر است که قهوه را در قوطی های سر بسته قرار دهید.
گرما:
چهارمین قاتل بزرگ قهوه گرماست، دانه های قهوه را باید دور از گرما و در جای خنک قرار دهیم، زیرا گرما باعث میشود طعم قهوه از بین برود
از چه نوع قوطی برای نگهداری قهوه استفاده کنیم؟
برای نگهداری قهوه باید به دو مورد زیر توجه کنیم:
عدم ورود هوا: این یک امر بسیار مهم در نگهداری قهوهاست، که باعث میشه قهوه تازه بمونه.
خشک نگه داشتن قهوه: با این کار باعث میشود، لوبیا قهوه طعم و بوی خاص خود را حفظ کند.
در واقع باید از قوطیهایی استفاده کنیم که هم هوا به داخل قوطی نره هم بتونه کامل قهوههارو خشک نگه داره.
بسته به نوع و شرایط نگهداری متفاوت است ، اما اگ به صورت دان سبز نگهداری کنید زمان بیشتری می توانید از کیفیت آن بهره ببرید.
قوطی های فلزی تیره که نور آفتاب به هوا به داخل آن نفوذ نکند.