دان قهوه کنیا : ویژگیها و تاریخچه قهوه در این کشور
قهوه کنیا یکی از بهترین کیفیت های قهوه جهان را به خود اختصاص داده است. و شهرت زیادی را نیز بدست آورده است.
قهوه کنیا یکی از بهترین قهوه های پرورش یافته در جهان است. و از نظر متخصصان یکی از باکیفیت ترین قهوه ها محسوب می شود. اما چه چیزی قهوه کنیا را از قهوه ی سایر مناطق متمایز می کند؟
قهوه کنیا
کنیا کشوری است که قهوه را از مناطق منحصر به فرد در حال رشد تولید می کند که دارای مشخصات طعم گل و گیاه متمایز است که در هیچ جای دیگر یافت نمی شود.
این راهنما قصد دارد همه موارد مربوط به قهوه کنیا را پوشش دهد. از تاریخ غنی آن ، مناطق در حال رشد منحصر به فرد تا روشهای اصلی فراوری قهوه و طعم های متمایز آن ، همراه خانه قهوه بمانید تا با این قهوه آشنا شوید.
قهوه کنیا یک قهوه با کیفیت بالا است ، و ویژگی های منحصر به فردی را نیز ارائه می دهد.
تاریخچه قهوه کنیا
در سال 1893 افرادی که از قسمت بوربون برزیل به کنیا آمدند قهوه را وارد کنیا نمودند که در سال 1900 با رشد درختان اولین برداشت قهوه را داشتند.
سپس در سال 1904 با افزایش مزارع قهوه در کنیا شهرتش در جهان بیشتر شد و جزو کشور های مهم تولید کننده قهوه قرار گرفت.
در ابتدا هیچ مقرراتی در مورد کشت محصولات زراعی ، تولید ، فرآوری ، درجه بندی و بازاریابی قهوه وجود نداشت. به همین دلیل از کودکان برای اینکار استفاده می کردند که خیلی هزینه ها را کاهش می داد.
بازاریابی قهوه پس از آن بین سالهای 1900 و 1933 توسط موسسات وکلا اداره شد ، و سپس دولت استعماری یک شورای قهوه (CB) تأسیس کرد. این هیئت مسئول صدور مجوز قهوه ، آزمایش ، تبلیغ و بازاریابی بود.
سال بعد ، سال 1934 ، حراج ها به عنوان ابزاری برای فروش قهوه کنیا تنظیم شدند.
اولین حراج در سپتامبر 1935 انجام شد. بیش از یک دهه بعد ، هیئت بازاریابی قهوه (CMB) در سال 1946 برای ارائه فعالیت های بازاریابی قهوه تأسیس شد.
این کار در اول ژوئیه سال 1947 به طور کامل عملیاتی شد و بعداً در سال 1971 لغو شد. بنابراین بازاریابی قهوه به عهده شورای قهوه کنیا (CBK) شد.
با اصلاحات مختلف ، نقش CBK به مرور زمان تغییر کرده و در ژانویه 2001 ، قانون جدید قهوه به تصویب رسید که هیئت مدیره را به عنوان یک نهاد قانونی تحت نظارت وزارت کشاورزی کنیا تأسیس می کند.
این قانون نقش های جدیدی را برای CBK (در حال حاضر مدیر قهوه تحت اداره کشاورزی ، شیلات و غذا (AFFA)) ایجاد کرده است که شامل موارد زیر است:
- تدوین سیاست هایی برای بهبود تولید ، پردازش و بازاریابی قهوه محلی و جهانی
- ثبت نام و مجوز
- فقط پس از شورش مائو مائو (1960-1960) افراد محلی اجازه کشت قهوه را دادند. صرفنظر از آن ، هنوز محدودیت های دولت در مورد میزان تولید محصولات زراعی و روند تولید قهوه وجود داشت.
علت مرغوبیت قهوه کنیا
بیشتر قهوه های کنیا در مناطقی از 1400-2000 پا از سطح دریا رشد می کنند ، درجه حرارت از 15 تا 24 درجه سانتیگراد و خاک های آتشفشانی مرغوب دارد. مناطق همچون :
- منطقه کنیا مانند مورنگ ، کرنیا ، نیری ، تیکا و کامبو
- Rift Valley یعنی نندی هیلز
- مناطقی در غرب کنیا مانند بونگما و کوه آلگون
- مناطق شرقی یعنی Ambo ، Miro و Machakos
امروز ، قهوه سازان قهوه در کنیا می توانند هر مقدار و کیفیت قهوه مورد نظر خود را رشد داده ، فرآوری ، فروش و مصرف کنند. که از دو گونه بزرگ عربیکا و روبوستا هستند.
با این حال ، قهوه عربیکا کنیا به دلیل عطر و بوی خوش و طعم های غنی ، شهرت بیشتری دارد. به همین دلیل حدود 99 درصد صادرات قهوه را در این کشور به خود اختصاص می دهد.
تولید قهوه در کنیا
قهوه کنیا عمدتا توسط کشاورزان در مقیاس کوچک تحت تعاونی های مختلف تولید می شود.
در حدود 32570 هکتار زمین اختصاص یافته به تولید قهوه در 32 ایالت وجود دارد و حدود 6 میلیون خریدار تخمینی در صنعت قهوه کشور شرکت دارند .
قهوه کنیا معمولاً در سیستم های کشاورزی دیمی پرورش می یابد. با این حال ، برخی از مزارع بزرگ سیستم آبیاری راه اندازی کرده اند.
فصول و فرآوری قهوه کنیایی
در کنیا دو فصل برداشت قهوه وجود دارد: آوریل تا ژوئن و اکتبر تا دسامبر. در طی آن ، هر سه شنبه حراج در بورس قهوه نایروبی برگزار می شود.
پس از برداشت ، قهوه با دقت فرآوری می شود و سپس درجه بندی می شود.
حدود 90٪ قهوه در ایستگاه های شستشو خیس فرآوری می شود ، در حالی که بقیه برای سازندگان خشک می شوند .
هنگام ورود قهوه به ایستگاه ، قبل از پردازش مرتب سازی می شود تا گیلاس رسیده ، نرسیده ، آسیب دیده یا سالم جدا سازی شده و همچنین پاک سازی شده ، برگ و سایر مواد خارجی از آن جدا شود.