آب مناسب برای تهیه قهوه باید چه ویژگی هایی داشته باشد ؟
زمانیکه صحبت از درست کردن یک فنجان قهوه عالی می شود ، ناخداگاه به کیفیت دان قهوه و روش دم آوری آن فکر می کنیم ، و اصلا به کیفیت آب توجه نمی کنیم.
بهترین و مناسب ترین آب برای قهوه چیست؟
از آنجا که حجم 98٪ قهوه را آب تشکیل می دهد ، باید از آب تصفیه نشده استفاده کنید و مقداری مواد معدنی نیز در آن وجود دارد. همچنین باید تا دمای صحیح بین 195-205 درجه فارنهایت گرم شود.
وقتی واقعاً در مورد آن فکر می کنید ، اهمیت آب در فرآیند تولید قهوه حس کاملی دارد و می توان گفت تفاوت های زیادی را در کیفیت قهوه ایجاد می نماید.
استفاده از آب شرب معمولی که به صورت لوله کشی در اختیار عموم قرار گرفته برای تهیه قهوه ممکن است نامناسب باشد ، زیرا هر منطقه یک نوع آب مخصوص با مواد آلی و معدنی متفاوت دارد .
برخی از این مواد بر روی طعم قهوه اثر می گذارند و باعث بی کیفیت شدن قهوه می شوند.
در مناطق کویری معمولا آب ها دارای مقادیر زیادی فسفات و مناطق دیگر به علت کشارزی دارای نیترات هستند که هر دوی این آب ها برای تهیه قهوه نامناسب می باشند.
آب برخی از مناطق نیز حاوی فلزات سنگین همچون ، روی ، منگنز و آلومینیوم می باشد که طعم قهوه را دچار اختلال می نماید.
آب های آشامیدنی که به عنوان آب سالم و قابل شرب از نظر بهداشت نیز تصویب شده باشند ممکن است برای تهیه قهوه مناسب نباشند ، پس در ادامه همراه باشید تا بهترین نوع آب را برای تهیه قهوه معرفی کنیم.
سختی و نرمی آب نیز بر روی طعم نهایی قهوه اثر گذار خواهد بود ، آب سخت طعم بهتری دارد زیرا آب نرم کمی طعم شور می باشد.
آب تصفیه شده یا آب مقطر
آب مقطر و تصفیه شده ، در واقع بین این دو نوع آب تفاوت وجود دارد. آب مقطر با جوشاندن آب معمولی و سپس برگرداندن بخار آب به حالت مایع به دست می آید.
چون بخار آب کاملا عاری از هر گونه مواد معدنی بوده پس از برکردانده شدن به حالت مایع آب بسیار سبکی بدون هیچ ماده معدنی به دست می آید.
این کار برای ریشه کن کردن آب از مواد آلوده صورت می پذیرد.
اما آب تصفیه شده کاملا متفاوت می باشد. این آب به هیچ وجه جوشانده نمی شود و فقط با دستگاه های تصفیه آب که با استفاده از یون ها و کاتالیزور ها بوده ، مواد مضر را از آب جدا می کند و آب معمولی عاری از هرگونه مواد سمی و آلاینده بدست می آید.
دستگاه های مختلفی برای تصفیه وجود دارد و هر کدام با توجه به مشخصات یک نوع آب را برای استفاده تولید می کنند.
آب برای موج سوم قهوه
پس از وارد شدن صنعت قهوه به موج سوم و ایجاد طعم های جذاب ، شرکت های معتبر نیز به تولید آب های مناسب برای قهوه پرداختند.
یکی از شرکت هایی که در ایران نیز آب های خود را عرضه کرده است ، نستله می باشد که بهترین نوع خود در ایران می باشد.
شرکت های دیگری نیز آب معدنی تولید می کنند که شاید مناسب برای تهیه قهوه نباشد ، اما از آب شیر در برخی مناطق مناسب تر می باشد.
برای تهیه آب معدنی مناسب به مواد معدنی محلول در آب که با علامت اختصاری TDS بر روی مشخصات بسته نمایان است دقت کنید و سعی کنید آب های با مقادیر 120 انتخاب نمایید.