راهنمای قهوه کلمبیا : علت خاص بودن این قهوه در چیست ؟
قهوه کلمبیا برای بسیاری شناخته شده است ، صرف نظر از اینکه از کجای دنیا صحبت می کنید ، قهوه کلمبیایی بهترین کیفیتی است که می توانید پیدا کنید.
اما چرا اینگونه است؟ چه چیزی این خاص و بهترین بودن را ایجاد می کند و آن را از محصولات زراعی کشت شده در کشور های دیگر متمایز می کند؟
چرا قهوه کلمبیا اینقدر محبوب است؟ قهوه کلمبیا به دلیل شرایط ایده آل در حال رشد ، از طریق فرآوری قهوه و طعم های بی نظیر آن ، محبوب است
بهترین راه برای بررسی اینکه قهوه کلمبیا چیست ، رجوع به فرهنگ منطقه و آشنایی با تاریخچه این قهوه در کلمبیا می باشد.
آغاز قهوه در کلمبیا
چیزهای جالب درباره ین قهوه باید بدانید این است که قهوه به طور طبیعی و وحشی وجود نداشت و از آن طرف اقیانوس اطلس به کلمبیا آورده شده است .
اولین درختان قهوه ای که کاشته شدند بعد از پنچ سال محصول دادند و در این پنچ سال کشاورزان با تحمل توانستند بهترین قهه حال حاضر جهان را پدید بیاورند.
مطمئناً مدت زمان قابل توجهی برای تبدیل شدن به صنعت اولیه ای که امروزه می شناسیم طول کشید.
در واقع ، از 1835 که کلمبیا شروع به صادرات محصولات خود به خارج از مرزهای خود کرد کمکم توانست رتبه خود را در بین کشور ها افزایش دهد.
در آن سال حمل و نقل تقریباً 2500 کیسه به ایالات متحده را آغاز کرد و تقریباً 40 سال بعد ، این تعداد به 170 هزار کیسه افزایش یافت و در سال 1992 به 17 میلیون کیسه رسید!
چه چیزی این قهوه را خاص کرده است ؟
با وجود این واقعیت که در حال حاضر ، ویتنام از کلمبیا به عنوان دومین تولید کننده بزرگ قهوه در جهان پیشی گرفته است ، با این وجود ، پس از برزیل ، کلمبیا عنوان باکیفیت ترین قهوه را یدک می کشد.
شاید مهمترین چیز برای درک اینکه چرا قهوه در کلمبیا بسیار خاص است ، آب و هوا در این بخش از جهان است که بسیار بی نظیر است.
به این علت که درخت قهوه بسیار حساس است و آب و هوا و شرایط خاصی برای رشد نیاز دارد .
کلمبیا از تنوع زیستی عظیمی برخوردار است و این نشانگر خاک غنی ، هوا و البته بارندگی مناسب آن است.
دلیل اصلی این امر به دلیل قرار گرفتن آن در سمت راست استوا بوده، به این معنی که در تمام طول سال می توان انتظار دمای دائمی گرم را داشت .
اگر موقعیت مکانی آن را بر روی نقشه مشاهده کنید ، متوجه می شوید که کاملاً مرکزی در بین جنگلهای بارانی آمازون ، اقیانوس آرام و کارائیب ، سه مکان مورد علاقه برای رشد انواع گیاهان را دارا می باشد.
اگر به کلمبیا بروید ، متوجه خواهید شد که ابرها در همه جا وجود دارند ، که نشانگر فراوانی باران و آب این کشور دارد.
درخت قهوه و دانه قهوه نیز برای رشد به همین سه پارامتر یعنی ، آب ، دما و خاک غنی نیاز دارد ، که کشور کلمبیا به بهترین شکل این ها را برای درخت های قهوه فراهم نموده است.
پروفیل و طعم
از این رو جای تعجب نیست که ده ها طعم شگفت انگیز وجود دارد که می تواند به این دلیل باشد که روش ها و مکان های مختلفی برای پرورش قهوه در کلمبیا وجود دارد.
تغییر ارتفاع ، قرار گرفتن در معرض رطوبت ، قرار گرفتن در معرض نور و دما نقش مهمی در تولید محصول بی نظیر کشور کلمبیا دارد.
مشخصات طعم آن به طور مرتب به عنوان متعادل توصیف می شود و دارای دانه ای متوسط و ابریشمی است که بسیار تمیز هم می باشد.. دارای سطح اسیدی متوسط تا زیاد است که با رنگ روشن و زیبا آن مطابقت دارد.
مناطق بزرگ قهوه در کلمبیا
بخش اول که جزو بزرگترین مناطق کشت قهوه در این کشور می باشد رشته کوه آند می باشد. که دارای دامنه های زیبا و مناسب برای رشد قهوه می باشد و طبیعت زیبایی نیز دارد.
این رشته کوه به سه بخش وسیع تقسیم می شود و دارای ویژگی توپوگرافی جذابی است که باعث می شود بسیاری از نیاز های درخت قهوه را برآورده سازد.
مزارع قهوه در دامنه های کوهستانی که به کپتالروتوس امکان انتخاب ارتفاعات مختلف را می دهد ، وجود دارند.
سانتاندر و سانتامارتا
در شمال مناطقی از سانتاندر و سانتامارتا که درجه حرارت بالاتری دارند و در ارتفاعات پایین تر هستند. دارای قهوه هایی با طعم و عطر زیاد می باشد.
برای کسانی که قهوه های عطری و طعم دار دوست دارند ، این منطقه از کشور کلمبیا ، کیفیت مرغوبی در اختیارشان قرار می دهد.
کواندیو ، کالدا و آنتوکویا
این سه بخش جزو مناطقی هستند که به کمربند قهوه مشهور هستند . محصولات موجود در این بخش دارای عطر و طعم سنگین می باشند.
به همین علت نیز در جهان شهرت پیدا کرده اند.که به دلیل خاصیت اسیدی بودن آن می باشد.
ویلا ، نروینو و کائوکا
در مورد منطقه جنوبی کلمبیا ، که شامل ویلا ، نارینو و Cauca است می توان به اسیدی بودن قهوه هایشان اشاره کرده ، زیرا در ارتفاعات بالاتری کشت می شوند.
برای کسانی که قهوه تلخ زیاد دوست ندارند می توانند با رست تیره طعم بسیار مطلوبی از این قهوه بگیرند.
قهوه محبوب کلمبیا
در کلمبیا ، دان و نوع قهوه کشت شده عربیکا است و انواع دیگر کشت نمی شود و اگر هم کشت شود بسیار کم مورد استقبال قرار می گیرد.
شهرت قهوه کلمبیا فقط به خاطر طعم بینظیر قهوه عربیکای این منطقه می باشد.
دان کاترا که یک نوع عربیکا می باشد ، بسیار محبوب است و در اصل از برزیل آورده شده و به دلیل اسیدیته ظاهری به راحتی جزء بهترین های محیط زیست به حساب می آیند و برای کسانی که از یک طعم نرم ، جذاب هستند.
دید کلی
در سال 2011 ، کلمبیا به عنوان میراث جهانی قهوه لقب گرفت زیرا داری بزرگترین چشم انداز های مزارع قهوه بوده و دارای 2.2 میلیون مزرعه قهوه می باشد و به کمک آن می توان هویت کل این کشور را به عنوان کشور قهوه معرفی کرد.
مردم از سراسر جهان برای دیدن این مزارع سالانه به عنوان توریست به این کشور سفر می کنند و از قهوه های تازه این کشور استفاده می کنند.
امسال در سال 2020 به علت شیوع ویروس کرونا ، توریست ها نتوانستند به این کشور سفر کنند و از نظر اقتصاد گردشگری دچار زیان شد.
امیدواریم از این مطلب اسفاده برده باشید و اگر نظری در مورد این نوع قهوه دارید با ما درمیان بگذارید.
واقعا عالییییی👏👏👏👏