رست قهوه

ویژگی مختلف انواع رست قهوه

تا حالا براتون پیش اومده وقتی قهوه سفارش می دید ازتون بپرسند. لایت باشه یا مدیوم و یا دارک ؟

علتش اینه که نحوه رست قهوه روی طعم و مزه قهوه تاثیر میذاره به این معنی که انواع رست قهوه وجود داره که مورد پسند تمام ذائقه ها باشه.

رست قهوه چیست ؟

رست قهوه همان بودادن یا تفت دادن دان سبز قهوه است که با حرارت دادن به شیوه های مختلف انجام می شود و دارای سه درجه رست ، لایت ( کم ) ، مدیوم ( متوسط ) و دارک ( زیاد ) برشته شده است.

رست قهوه و انواع آن

انتخاب نوع رست کاملا سلیقه ای و شخصیه چون تو هر مرحله از رست طعم خاصی به قهوه اضافه می شه. پس بیاید با هم با ویژگی قهوه در سطوح مختلف رست آشنا بشیم. با خانه قهوه همراه باشید .

“هر چه رست لایت تر باشه کافئین و اسیدیته بیشتری داره. رست های سنگین (تیره) روغنی تر هستند در حالی که رست های لایت خشک ترند. هرچقدر دانه سبز قهوه طولانی تر رست بشه طعم اصلی خودشو از دست میده و طعم برشته شده به خودش می گیره”

علتش اینه که نحوه رست قهوه روی طعم و مزه قهوه تاثیر میذاره به این معنی که انواع رست قهوه وجود داره که مورد پسند تمام ذائقه ها باشه. انتخاب نوع رست کاملا سلیقه ای و شخصیه چون تو هر مرحله از رست طعم خاصی به قهوه اضافه می شه. پس بیاید با هم با ویژگی قهوه در سطوح مختلف رست آشنا بشیم. با خانه قهوه همراه باشید .

سطوح مختلف رست

  • قهوه ی لایت رست: این قهوه بادی (body) سبک و اسیدیته ی بالایی داره. اگه می خواید طعم واقعی یک قهوه رو بچشید این قهوه می تونه گزینه خوبی برای شما باشه. چون بیشتر خصوصیات اصلی قهوه در این نوع رست حفظ می شه. نام های دیگه ای هم برای رست لایت و سبک بکار میره. مثل: امریکن رست(American Roast)، سینامون رست (Cinnamon Roast)، نیو انگلند رست (New England Roast)، هاف سیتی رست (Half City Roast) و مودریت لایت رست (Moderate Light Roast)
  • قهوه مدیوم رست: قهوه مدیوم رست تا حدودی طعم اصلی قهوه رو داره و تعادلی بین بادی قهوه و اسیدیته برقراره. بادی بالای قهوه به دلیل فرآیند کاراملی شدن قندهای موجود در قهوه است. در حالی که این عمل از اسیدیته قهوه کم می کنه. در این سطح قهوه طعم و رایحه ی (آروما) خاص خودشو پیدا می کنه. بنابراین رست متوسط یا مدیوم تیره تر از لایت رست خواهد بود. نام های رایج معادل مدیوم رست شامل: سیتی رست (city roast)، سیتی پلاس رست (City + Roast)، فول سیتی رست (Full City Roast)، برکفست (Breakfast)،رگیولر (Regular) و امریکن رست (American roast) هستند.
  • دارک رست یا رست تیره: خصوصیات دونه سبز قهوه در رست دارک بسیار کمتر احساس میشه. بیشتر از اینکه آروما و طعم اصلی قهوه رو احساس کنید طعم تلخی رو احساس خواهید کرد. بادی ای نوع قهوه بسیار مشخصه و طعم واضحی داره. سطح قهوه دارک رست روغنی به نظر می رسه و رنگ قهوه ای تیره تا سیاه داره. اسامی رایج برای این نوع قهوه عبارتند از: فول سیتی پلاس رست (Full City + Roast)، رست ایتالیایی (Italian Roast)، وینا رست (Vienna Roast) و فرنچ رست یا رست فرانسوی (French Roast)
همچنین بخوانید ...  معرفی قهوه گاردلی

ویژگی انواع رست قهوه های مختلف

علاوه بر منشا دانه قهوه و محیط رشد قهوه، نوع رست هم میتونه روی طعم قهوه تاثیرگذار باشه. طعم قهوه و رنگ دانه سبز در طول فرآیند رست با افزایش دمای داخلی قهوه تغییر می کنه. در رست سبک و لایت دان سبز در دمای پایین تری رست می شه در حالی که در رست تیره یا دارک رست دانه های قهوه در دمای بالاتری برشته می شن. هر چه رست تیره تر (دارک تر) باشه مقدار کافئین، اسیدیته و طعم های اصلی قهوه کمتر خواهد بود.

در هنگام رست دانه های قهوه برای رسیدن به بهترین آروما (عطر)، اسیدیته، بادی و طعم به ایجاد تعادل بین دما و زمان دارند.

در حقیقت دو فاکتور مهم برای رست زمان و درجه حرارته که رست سبک در درجه حرارت پایین و رست دارک در درجه حرارت بالا انجام میشه. در نتیجه قهوه لایت طعم ملایم تری داره و قهوه ی دارت طعم قوی تر و سنگین تری داره. به هر حال این انتخاب شماست و کاملا سلیقه ایه. برخی افراد قهوه دارک رست می پسندند و برخی لایت رست. در ادامه لیستی از خصوصیات هر نوع رست رو مرور می کنیم تا به انتخاب طعم مورد نظرتون کمک کنه.

انواع رست قهوه

لایت رست (Light Roasts

  • رنگ : قهوه ای روشن
  • مزه: بادی سبک و گرینی ( grainy )
  • سطح اسیدیته: واضح و مشخص
  • بافت: خشک و بدون روغن
  • کافئین: حاوی بیشترین مقدار کافئین
  • دمای رست: 180 تا 205 درجه سانتی گراد
  • نام های متداول: لایت سیتی(Light City)، هاف سیتی(Half City)، سینامون رست (Cinnamon Roast)
  • اولیت ترک یا پاپ: حدودا در دمای 205 درجه اتفاق میفته
  • معنی لایت رست اینه که دان سبز بعد از اولین ترک “first crack” برشته نشده.

رست مدیوم (Medium Roasts)

  • رنگ: قهوه ای متوسط
  • طعم و مزه: بادی بیشتری نسبت به لایت رست داره
  • بافت: خشک و بدون روغن
  • سطح اسیدیته: متعادل
  • کافئین: کافئین کمتری نسبت به رست سبک و کافئین بیشتری نسبت به دارک رست داره
  • دمای رست: 210 تا 220 درجه سانتی گراد
  • نام های متداول: رست معمولی، رست آمریکایی و رست برکفست (Breakfast Roast)
  • رست مدیوم یعنی دانه سبز قهوه بین انتهای ترک (پاپ) اول و ابتدای ترک دوم برشته شده است.
همچنین بخوانید ...  بهترین روش طعم دهی به قهوه با برشته کاری قهوه
انواع رست قهوه

رست مدیوم_دارک (Medium- Dark Roasts)

  • رنگ: تیره تر از بقیه
  • طعم و مزه: بادی سنگین، طعم و عطر قابل توجه و مزه اسپایسی تند (spicy)
  • بافت: کمی روغنی در سطح
  • میزان اسیدیته: اسیدیته کمتری دارد
  • کافئین: کم
  • دمای رست قهوه : 225 تا 230 درجه سانتی گراد
  • نام های متداول: فولی سیتی رست(Fully City Roast )، افتر دینر رست ( After Dinner Roast )، وینا رست ( Vienna Roast )
  • رست مدیوم- دارک یعنی دان سبز قهوه از شروع یا اواسط ترک (پاپ) دوم برشته شده
انواع رست قهوه

رست تیره (Dark Roasts)

  • رنگ: شبیه شکلات تلخ و حتی سیاه به نظر می رسه
  • مزه: تلخ و دودی یا سوخته
  • ویژگی های بافت: درخشش روغن در سطح
  • اسیدیته: به طور چشمگیری کاهش یافته است
  • کافئین: به طور چشمگیری کاهش یافته است
  • دمای رست: 240 تا 250 درجه
  • نام های متداول: فرنچ رست ( French Roast)، ایتالین رست (Italian Roast) و کانتیننتال رست (Continental Roast)
  • دارک رست یعنی: رست دانه سبز قهوه نزدیک به پایان ترک دوم (second crack) انجام می شه
رست تیره

به طور خلاصه می شه گفت هر چه رست لایت تر باشه کافئین و اسیدیته بیشتری داره. رست های سنگین (تیره) روغنی تر هستند در حالی که رست های لایت خشک ترند. هرچقدر دانه سبز قهوه طولانی تر رست بشه طعم اصلی خودشو از دست میده و طعم برشته شده به خودش می گیره. و در نهایت بادی قهوه تا رسیدن به ترک دوم بیشتر میشه و از اون به بعد شروع به کم شدن می کنه.

منابع :

is.gd tinyurl

بهترین رست قهوه , دستگاه رست قهوه , همه چیز درباره رست قهوه , انواع رست قهوه , آموزش رست قهوه , روش رست قهوه , رست تخصصی قهوه , رست قهوه ویکی پدیا , دوره آموزش رست قهوه , آموزش روست قهوه , کتاب رست قهوه , روست قهوه چیست , رست لایت

‫6 دیدگاه ها

  1. دوست عزیز مگه کافئئن از بین میره قانون انرژی رفت زیر سوال

    1. اولا کافئین انرژی نیست و یک ماده شیمیایی با فرمول C8H10N4O2 هستش و با گرما دادن زیاد و رست تیره ، مقداریش واکنش نشون میده و همین امر هم باعث کاهش مقدار کافئین در رست های خیلی تیره میشه

      1. کافین در هر دانه قهوه مقدار معینی داره که با حرارت و عوامل دیگر تغییر نمیکنه بدیهیه هرچه رست تیره تر باشه وزن دونه قهوه با از دست دادن رطوبت کاهش پیدا میکنه در نتیجه توی یه وزن مشخص برای خریدار این میزان افزایش پیدا میکنه موضوع رو با یه مثال توضیح میدم ( فکر کنید هر دونه قهوه لایت رست یک میلی گرم کافئین داره اگه 100 گرم قهوه لایت رست 100 دونه قهوه در نظر بگیریم ما 100 میلی گرم کافئین داریم حالا اگه دارک رست باشه مثلا 120 دونه قهوه توی 100 گرم میشه در نتیجه 120 میلی گرم کافئین داریم )در نتیجه هرچقدر رست دراک تر کافئین(تعداد قهوه در واحد وزن مورد نظر) بیشتر

  2. رست ایتالیایی با اون قهوه ای که دوستان به عنوان دارک رست به دست مصرف کننده میرسونن فرق داره و هیچ انتقادی رو هم نمی‌پذیرند عملاً بین کربن شده به مشتری میدید

    1. به جرات میتوان گفت 90 درصد قهوه های رست شده در بازار ایران کاملا غیر اصولیه و برای همین مشتری ها هم واقعا موقع خرید سردرگم میشن افراد غیر متخصص دستگاه رست های غیر استاندارد و بعضا رست با دستگاه های تفت اجیل و تخمه و جا اندازی اصطلاحات من دراوردی یا استفاده از اصطلاحات صحیح در جای غلط و….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *