کاپینگ قهوه Coffee Cupping در خانه | لوازم مورد نیاز و مراحل گام به گام
کاپینگ قهوه بهترین روش برای رسیدن به درک بهتر از عطر و طعم قهوه و اشتراک گذاری این اطلاعات با دیگران هست.
در کارگاه ها و کارخونه های رست این کار حتما انجام میشه و شما می تونید اطلاعات مربوط به طعم و عطر قهوه رو روی بسته بندی محصول مشاهده کنید.
کاپینگ قهوه چیست ؟
اما بسیاری از علاقه مندان به قهوه دوست دارن تجربه خودشون از عطر و طعم قهوه رو داشته باشند.
برای همینه که ما روز به روز شاهد جلسات کاپینگ بیشتری در کافه ها و فروشگاه های قهوه هستیم.
کاپینگ قهوه کار سختی نیست و شما می تونید این کار رو حتی در منزل هم انجام بدید.
لوازم مورد نیاز کاپینگ قهوه
- 20 گرم از 3 یا 4 قهوه ی مختلف
- 6 یا 8 فنجون سرامیکی با حجم 160-200 میلی لیتر (بهتر است فنجان دهانه باز و پهنی داشته باشد.)
- یک قاشق سوپ خوری (یا قاشق مخصوص کاپینگ) برای هر شخص
- آسیاب
- ترازو
- یک ظرف برای جمع آوری کراست های (فوم یا کف قهوه) روی فنجان
- لیوان بلند برای قرار دادن قاشق ها
مراحل کاپینگ قهوه
- حجم هر فنجان رو بررسی کنید. به این صورت که یک فنجان رو روی ترازو قرار میدید. ترازو رو صفر می کنید. و فنجان رو با آب پر می کنید.
- حجم فنجان میزان قهوه ی مورد نیاز رو تعیین می کنه. اینجا ما با فنجان های 150 میلی لیتری کار می کنیم.
- قهوه رو آسیاب کنید: ابتدا 2 گرم قهوه رو آسیاب کنید و دور بریزید. با این کار باقی مانده قهوه ای که قبلا آسیاب شده از دستگاه خارج می شه.
- مقدار 9 گرم از اولین قهوه رو آسیاب کنید. از درجه متوسط آسیاب استفاده کنید و قهوه ی آسیاب شده رو داخل اولین فنجان بریزید و در قسمت زیر فنجان با برچسب نوع قهوه را مشخص کنید. طوری که قابل مشاهده نباشه.
- دوباره 9 گرم از اولین قهوه رو آسیاب کنید و داخل فنجان بریزید. و برچسب بزنید.
- هر دو فنجان از یک نوع قهوه باید در یک گروه قرار بگیرند.
- زمانی رو برای بوییدن قهوه اختصاص بدید. هر بویی که احساس می کنید بنویسید.
- مرحله 2 تا 5 رو برای هر قهوه تکرار کنید و دو فنجان مربوط به هر گروه را با فاصله از گروه قبل قرار بدید.
8. تایمر رو روشن کنید و 150 میلی لیتر (یا 150 گرم) آب داغ به فنجان اضافه کنید.
دمای مناسب برای آب در کاپینگ قهوه برابر 94 درجه سانتی گراد است.
برای 3 نوع قهوه به 6 لیوان نیاز دارید. و باید به مقدار کافی (حدود 900 گرم) آب گرم آماده کنید.
9. یک لیوان رو با باقیمانده آب داغ پر کنید و قاشق ها رو داخل لیوان بزارید تا گرم بشه.
10. بعد از 4 دقیقه پوسته یا کراست قهوه رو بشکافید. این کار رو می تونید با پشت قاشق انجام بدید. و همزمان عطر قهوه رو استشمام کنید.
قاشق رو داخل لیوان آب داغ بشورید و این کار را با سرعت برای همه ی فنجان ها انجام بدید.
11. باقی مانده کراست روی فنجان رو با استفاده از دو قاشق و با حرکت دایره ای قاشق ها بردارید.
12. 15 دقیقه پس از ریختن آب داخل فنجان شروع به تست کردن (مزه کردن) قهوه کنید.
یک قاشق از هر فنجان بردارید و به سرعت هورت بکشید. این کار باعث میشه تا عطر و طعم رو بهتر احساس کنید. پس از هر بار تست قهوه، قاشق رو در لیوان آب کنار فنجان بشورید.
13. طعم هایی که احساس می کنید رو برای هر قهوه یادداشت کنید.
14. وقتی همه فنجان هارو تست کردید یکبار دیگه این کار رو تکرار کنید. تا کاملا متوجه تفاوت های طعم ها بشید و طعم های جدیدی روو کشف کنید.
15. زمانی که چندین نفر عمل کاپینگ رو انجام میدن اجازه بدید تا همه ی فنجان ها توسط افراد تست بشه بعد در مورد طعم ها اظهار نظر کنید. چون ممکنه ذهنیت و برداشت بقیه افراد با گفته ی شما تغییر کنه.
منبع سمپل کافی آی نید کافی